2014-03-19 539 瀏覽
題外話~最近幸福商場2樓開左大家樂 好開心!今日屋企無煮飯 唯有落樓下附近快快脆脆食完繼續睇電視 所以又系例牌去君日。自從睇左食為奴既有趣介紹之後 今日都叫左羅宋湯泥飲。蒜蓉生菜系必叫 因為我同細佬比較中意食生菜 對其他菜都麻麻 所以次次都叫生菜 雖然生菜真系好吾值錢 不過好食就得拉 呢度既生菜都炒得幾爽口 食落吾會有陣澀味。蒸倉魚系我既大愛!呢條魚大級適中 出面買應該都系$20條左右 餐廳大批入貨就會更平 不過豉汁味算吾錯 吾夠濃味 但系吾會淡得制 而且蒸魚時間吾會過哂火 食落吾會好鞋既。西檸雞易做 但系味道真系好普通 好難會特別出色 但系今次加左好多芝麻又好像有少少香味 吾會好厚粉 雞球算幾多肉 略嫌分量少左d 4個人真系吾夠喉呢!醬爆豬頸肉系全餐最好食 醬爆系類似xo醬味道 豬頸肉出奇地軟身 吾會好似平時果d好靭 而且莞茜帶出醬汁味道 香口而不俗 仲因為個石鍋而熱辣辣 非常好!
題外話~最近幸福商場2樓開左大家樂 好開心!

自從睇左食為奴既有趣介紹之後 今日都叫左羅宋湯泥飲。