餐廳: 八月茶室 (元州街)
資訊:

2022-11-13 32 瀏覽
今日約咗朋友去長沙灣食飯有間叫八月茶室。餐廳環境唔錯,啲燈光好光猛 所以坐落都覺得好舒服。餐牌有好多種類嘅食物西餐中餐等等。我就叫了我最like嘅招牌酸菜魚我第一時間就試下啖湯先 有少少辣和酸唔會太鹹, 啲魚肉質好新鮮而且大大塊,酸菜魚還有其他配菜有菇, 薯粉 , 萵笋,最啱現在涼涼地天氣吃。蜜椒薯仔牛肉粒牛肉內嫩外脆而且佈滿咗黑椒粒令味道大大提升, 加埋薯仔粒吃簡直係絕配。石鍋板燒上級牛肉飯配溫泉蛋由於牛肉係用板燒方法烹調 ,肉質非常新鮮外面有燒過令到牛肉賣相大大提升,加埋暖暖嘅溫泉蛋吃感覺好滿足。甜品流心西多即叫即炸而且放到枱上已經聞到奶黃嘅味道,當切開西多已經見到流心滲出, 配埋D山果沙律一齊吃感覺唔會太滯。

餐牌有好多種類嘅食物西餐中餐等等。

我就叫了我最like嘅招牌酸菜魚

蜜椒薯仔牛肉粒