情人節前訂左兩位係呢度預祝,可能因為出面太full,被安排入座vip房,呢度整體裝修簡潔,座位間有足夠距離,坐得舒服而且有更多私人空間,抵讚。前菜order味醂雞泡魚干$39,雞泡魚干上面塗左類似蜜糖既野,成片放上網燒,燒至兩邊金黃色就可以夾起剪開進食即可,呢個食落非常香口,佐酒一流,其實好食到可以一個人食幾片。飲品放面叫左海鹽焦糖薄荷青檸特飲$29,酸酸甜甜不錯,有D似泰式青檸梳打,但薄荷味就冇乜,食燒肉點都要配碳酸飲品的。溫玉野菜沙律$45,半熟溫泉蛋蛋味夠濃,野菜亦都新鮮,但可能沙律醬太多,再加上半熟溫泉蛋,成件事比較粘口及水份過多,要改。燒肉揀左燒肉5品盛合$169,內容有牛肋肉,雞肉,豬頸肉,牛舌同埋肩脊肉。整體肉類都新鮮,特別推介牛肋肉同牛舌,牛肋肉肉質嫩滑,而牛舌就非常爽口,不過雞就太碎,好難燒。壓軸係石鍋年糕伴乳酪$29,賣相非常精緻,收視率奇高,石鍋應該係之前雪定的,可以保持雪糕既溫度,而且雪糕中既乳酪同雜莓中和雪糕甜味,對剛剛食完燒肉既我岩岩好清左之前既油膩感覺。
味醂雞泡魚干
前菜order味醂雞泡魚干$39