2015-01-05 780 瀏覽
話不多說,食評係咁:陳皮牛肉燒賣 - 淡淡陳皮、牛肉味,粉(麵粉啩)味太重,仲差過街邊嘅魚肉燒賣汕頭安蝦九菜粿 - 呢個唔錯,粿面層煎得好脆,裡面嘅韮菜同肉我覺得比例好合適蠔皇叉燒包 - OK,無乜特別九皇原隻鮮蝦刮腸 - 呢個最出事,韮皇、蝦同腸係完全分別(即唔係蝦同韮皇包喺腸皮裡面),腸...係黐埋晒一PAT,蝦好重雪味,韮菜亦都好明顯係OVER COOK三層桂花糕 - 呢個個味好淡,不過尚算OK台式手抓餅 - 呢個都幾好食,質感似印度薄餅,個味似咸薄罉一口鬆糕仔 - 呢個難食到,連阿姐都話好難食 (佢見我埋單事,唯獨淨低呢個點心喺度無食未食晒)豆沙芝麻軟慈 - 都幾好食,香口嘢,缺點係裡面豆沙太少啦,成塊嘢杯墊咁大,豆沙得個五蚊咁細 TOTAL: $201.0
話不多說,食評係咁:

蠔皇叉燒包 - OK,無乜特別

三層桂花糕 - 呢個個味好淡,不過尚算OK
台式手抓餅 - 呢個都幾好食,質感似印度薄餅,個味似咸薄罉

TOTAL: $201.0

2015-01-03
$100.5 (午餐)