同男朋友成日都懶出街,有日難得大少肯出去但又唔想去太遠,所以就黎左係openrice俾人都幾吹捧退抹茶館個日星期日,成個商場都人山人海,男朋友唔鍾意等位(其實有邊個鍾意-_-),反正我只係想試甜品,羅左飛,問左姐姐等幾耐,就同男朋友去老麥食個豬柳蛋 姐姐話等45分鐘,行多陣,半個鐘到之後返去已經miss左 -_-當然啦,我好冷靜,男朋友忟憎d,但我又真係好想試,唯有羅多次飛,去樓下h&m打多個round入到去,因為人多,坐得唔係好relax最大獲係隔離有兩個家庭一齊聚會,太座們都忙於分享佢地自己既大事,放任佢地兩個公子係到玩真人街霸過左陣終於有staff黎stop佢地兩個太座突然好正氣咁同兩個少爺講:一早叫左你地唔可以咁架啦!兩個撒亞人瞬即跌watt變凡人,成件事充滿住起承轉合!但點解我要寫lee件事呢?因為佢絕對來得比枱面上個兩碟甜品來得精彩無影相(男朋友發脾氣,唔夠膽仲影相),大家將就d想象下抹茶tiramisu其實我唔係好覺佢有咩特別打好左既cheese配上一個感覺似係湊下人數既海綿蛋糕,上面一層綠茶粉我諗除左痴住抹茶粉最面個層cheese之外,三樣野係完全無交融過,各有各走既真

入到去,因為人多,坐得唔係好relax
過左陣終於有staff黎stop佢地
兩個撒亞人瞬即跌watt變凡人,成件事充滿住起承轉合!

但點解我要寫lee件事呢?
因為佢絕對來得比枱面上個兩碟甜品來得精彩
無影相(男朋友發脾氣,唔夠膽仲影相),大家將就d想象下

抹茶tiramisu
其實我唔係好覺佢有咩特別
真係好唔值

抹茶芭菲
比起魂,佢少d layer,不過佢個雪糕係甜d既
可能我個人鍾意食甜,覺得咁似甜品d
不過就一定唔會好食到我會想再返黎,但魂又會令我再返去,so weird

To conclude: 感謝隔離個兩個係家庭日充滿住愛與教育既家人為我平平無期既一餐添上色彩