朋友仔話要去打卡🤭上網睇睇呢間喺銅鑼灣新開嘅充滿少女心爆棚嘅餐廳,即刻相約兩位好友一齊去打卡✌🏽 一入到去簡直好似去咗個花園咁😻整間餐廳用咗蝴蝶同花花去作佈置,應該所有女仔入到去都非常喜歡🙌🏽是非常Igable的打卡餐廳🤟🏽雖然餐廳不算大,但每個地方都悉心佈置🌸滿天花朵仲有蝴蝶燈飾🦋枱上面的都是真花,非常有心思,店員以英文對答為主,她推介了我們吃以下食物🙌🏽🥤MILKSHAKE🍌BANANA CHOCOLATE DATE NIGHT MILKSHAKE香蕉朱古力奶昔🍠PURPLE GLUTINOUS RICE & TARO MILKSHAKE芋香紫米露奶昔🥑AVOCADO MILKSHAKE牛油果奶昔我哋總共叫咗三杯唔同嘅奶昔😂每杯嘅裝飾都唔同,每杯都係店員隨心設計,每杯都非常值得打卡影相!三杯都好唔算太甜,口感適中,怪不得每人都叫了一杯🤣🥬AVOCADO AND MANGO SALSA SALAD牛油果芒果莎莎沙律用了花花裝飾的沙律,配了新鮮的牛油果、芒果以及大量蔬菜,非常開胃。🧀SIGNATURE VOLCANO MAC & CHEESE WITH BACON招牌火山煙肉芝士通心粉

🥤MILKSHAKE
香蕉朱古力奶昔
芋香紫米露奶昔
🥑AVOCADO MILKSHAKE
牛油果奶昔

牛油果芒果莎莎沙律

招牌火山煙肉芝士通心粉
餐廳推介必食之一😜淨係賣相都非常吸引。一大朵玫瑰花在上面,滿佈芝士,好似熔岩滿瀉,每粒通粉都有沾滿芝士醬,有少少拉絲,唔好睇佢細細份,入面仲有靈芝菇同煙肉,所以非常飽肚👏🏼

🦐Velvet Goldmine 紫醉金迷
一上檯見到成碟淺紫色眼已發光😍仲要有好多花花伴碟,係用咗奶油醬混合紫椰菜去整嘅意大利燴飯,仲有兩隻大蒜烤蝦同青口,青口仲要唔係急凍個隻,比我想像中新鮮😆

🥭THAI MANGO STICKY RICE PANCAKE
芒果糯米飯班戟
無諗過pancake 可以同芒果糯米飯可以一齊,一上檯真係忍唔住要影好多張相,個棉花糖由大大舊變到很小😂 不過可能我哋影相影得耐,最後凍晒先食無左熱辣辣食嘅口感😭