呢間Cafe設於銅鑼灣樓上舖一推門入去全店充滿花草蝴蝶🌼🦋店舖不大只有幾張餐枱但牆身天花板鋪天蓋地嘅花花裝飾反而感覺更震撼🥰成件事好夢幻🔮食物基本上每碟都加入食用花🌸係靚到唔捨得食😍食物同飲品造型華麗又搶fo 菜式味道仲相當有質素泰x西fusion菜估唔到咁有驚喜💓真係要推介俾大家✨✨我覺得好適合閨蜜或情侶約會打卡👫🏼▫️ The Fallen Angel ($168)必點必點!為眼球帶來震撼嘅擺盤👀✨月亮型羽毛承載住甜品🌙三層班戟配自家製草莓醬🥞配上公主皇冠👑造型浮誇令人驚艷班戟鬆軟配合海量士多啤梨、草莓醬同唔太甜嘅鮮奶油🍓真係💯▫️ VELVET GOLDMINE 紫醉金迷 ($238)紅甘藍忌廉意大利飯製成令人心醉嘅紫色飯💜餸料有大蝦同藍青口拚上各款食用花同金箔又係一道相機食先嘅菜式📸意大利飯味道亦相當唔錯▫️ Padthai style gnocchetti sardi with bacon 泰式炒煙肉小貝殼粉 ($135)呢款賣相相對之下比較平平無奇但食落味道最驚喜用泰式炒金邊粉嘅方法來煮西式意粉原來出奇地匹配💖💖帶少少酸令人食得開胃輕鬆食完一整碟▫️ Lotus Biscoff C
呢間Cafe設於銅鑼灣樓上舖
菜式味道仲相當有質素
泰x西fusion菜估唔到咁有驚喜💓
真係要推介俾大家✨✨
我覺得好適合閨蜜或情侶約會打卡👫🏼

▫️ The Fallen Angel ($168)
必點必點!
為眼球帶來震撼嘅擺盤👀✨
月亮型羽毛承載住甜品🌙
三層班戟配自家製草莓醬🥞
配上公主皇冠👑
造型浮誇令人驚艷
班戟鬆軟
配合海量士多啤梨、草莓醬同唔太甜嘅鮮奶油🍓
真係💯
用泰式炒金邊粉嘅方法來煮西式意粉
原來出奇地匹配💖💖
帶少少酸令人食得開胃
輕鬆食完一整碟
▫️ Lotus Biscoff Caramel Milkshake 焦糖餅乾奶昔 ($79)
▫️ Purple Glutinous Rice & Taro Milkshake 芋香紫米露奶昔 ($79)
飲品造型係隨機款式
款款不同
睇嚟店家好識為客人製造驚喜🎉
有氣球、鴨仔、羽毛、美人魚等多款打卡Milkshake味道濃郁得來一啲都唔甜
Lotus餅乾味道好出
芋香紫米露好似食緊糖水好特別