2024-02-01 511 瀏覽
頭先喺銅鑼灣行街,俾🌎全球首家變形金剛主題餐飲旗艦店👉🏻Transformers The ARK嘅搶眼門面吸引咗,加上好肚餓,於是同老公入咗去開餐~🍴餐廳提供沉浸式餐飲體驗,絕對打卡able,內外都打造成博派THE ARK太空飛船咁,令人瞬間置身於變形金剛宇宙中,好鬼正!我地揀咗個抵食優惠套餐、Pizza、漢堡同雪糕,第一次食,覺得整體都好高質,店員又有禮貌,仲有得換「變形金剛珍藏版」利是封套裝🧧添!🔥 #勁脆無敵雞套餐 💰$138 (原價$198)呢個餐豐富抵食,有勁脆無敵雞2件、脆雞翼2件、旋風翹翹薯、方舟沙律、2杯特飲:藍色星光 (青檸梳打) 及四季冰晴 (苟蒻春茶)。🥗 沙律好大碗,蔬菜+芒果,清新開胃!🍗 無敵雞選用手無激素優質嫩雞炮製,外層酥脆,啖啖嫩滑多汁,食指大動!🧊 特飲「藍色星光」令人聯想到變形金鋼所用嘅能量晶體,蝶豆花打造夢幻藍調,配上青檸、薄荷及蒟蒻果凍,清爽提神!🍔 #安格斯松露漢堡 $90首創《變形金剛》造型漢堡包相當別緻,裡面嘅優質安格斯牛肉,肉質鮮嫩多汁,融合黑松露醬汁,一咬愛上,停唔到口!🍕 #黑松露蘑菇披薩 $78披薩同樣有著《變形金剛》造型,即叫即
頭先喺銅鑼灣行街,俾🌎全球首家變形金剛主題
吸引咗,加上好肚餓,於是同老公入咗去開餐~

🍴餐廳提供沉浸式餐飲體驗,絕對打卡able,
內外都打造成博派THE ARK太空飛船咁,
令人瞬間置身於變形金剛宇宙中,好鬼正!

我地揀咗個抵食優惠套餐、Pizza、漢堡同雪糕,
第一次食,覺得整體都好高質,店員又有禮貌,
仲有得換「變形金剛珍藏版」利是封套裝🧧添!

🔥 #勁脆無敵雞套餐 💰$138 (原價$198)
呢個餐豐富抵食,有勁脆無敵雞2件、
脆雞翼2件、旋風翹翹薯、方舟沙律、
2杯特飲:藍色星光 (青檸梳打) 及
四季冰晴 (苟蒻春茶)。

🥗 沙律好大碗,蔬菜+芒果,清新開胃!

🍗 無敵雞選用手無激素優質嫩雞炮製,
外層酥脆,啖啖嫩滑多汁,食指大動!

🧊 特飲「藍色星光」令人聯想到變形金鋼
所用嘅能量晶體,蝶豆花打造夢幻藍調,
配上青檸、薄荷及蒟蒻果凍,清爽提神!

🍔 #安格斯松露漢堡 $90
首創《變形金剛》造型漢堡包相當別緻,
裡面嘅優質安格斯牛肉,肉質鮮嫩多汁,
融合黑松露醬汁,一咬愛上,停唔到口!

🍕 #黑松露蘑菇披薩 $78
披薩同樣有著《變形金剛》造型,
即叫即焗,打開盒子即見金黃酥脆,
上面鋪滿黑松露、香脆蘑菇同芝士,
芳香濃郁、香氣撲鼻、滋味無窮~

🍦 #海鹽朱古力扭紋雪糕 $28
海鹽嘅鹹味 x 香濃嘅朱古力味,
層次豐富,甜而不膩,喚醒味蕾。

餐廳仲設有變形金剛商品專賣店🛍️
獨家發售變形金剛多款模型、服飾及精品。
其中限定嘅節慶禮物盒🎁折扣更高達5折🔥

將軍澳中心開咗第二間分店,
下次可以約埋朋友同佢小朋友一齊去。
題外話/補充資料: 🧧 #變型金剛珍藏版利是封套裝 🧧 即日起喺Transformers The ARK消費美食 或商品滿$380或以上 (最多兩張當日發票), 即可免費換領「變形金剛珍藏版」 利是封套裝乙套 (8個/套),換完即止。
2024-01-27
  • 勁脆無敵雞套餐