2018-07-31 95 瀏覽
今日係銅鑼灣接男朋友收工,就食佢鐘意食既韓國雞減下壓啦。呢間係lee garden個度行入啲就到了。入面環境暗暗地,氣氛唔錯,幾適合情侶黎約會傾計的。都係半open kitchen design,可以係大玻璃入面見到裡面有個大焗爐,見到staff將啲雞搬出搬入。其實雞有好多味,有辣招,葱香,照燒汁等。。。我地揀左招牌燒雞,希望可以試真啲雞既味度。碟雞上得最快,未食已經聞到好香既雞味加少少香草味。餐廳亦有手套提供,好貼心。雞肉好嫩滑,唔洗點汁都好食喎!介紹番汁有chilli sauce, cream sauce, honey mustard。chilli sauce令雞有泰國味,honey sauce又甜又酸好開胃,cream sauce係再甜d。側邊都有個鐵筒擺雞骨。第二樣食物就係海鮮湯烏冬。呢個好扺食,裡面應該有七八隻青口同蜆,兩隻蝦,金菇同好多菜,湯底好鮮甜,而烏冬係唔係平烏冬,好滑的。野飲嗌左荔枝燒酒,男友話酒味不濃,不過荔枝味好味,應該幾啱女仔飲。同埋真係好大杯。另一杯係芒果凍茶,正正常常幾清新。Overall係抵食!有少少食唔晒,嗌左雞既話另一碟餸可以嗌少啲。

入面環境暗暗地,氣氛唔錯,幾適合情侶黎約會傾計的。

雞肉好嫩滑,唔洗點汁都好食喎!

另一杯係芒果凍茶,正正常常幾清新。

2018-07-31