2015-07-02 5499 瀏覽
服務好差,以後唔會去哩間分店!下午3點入到去,經理粗聲粗氣話午餐已經停止供應,我客氣地問:可否坐在餐廳內等候,他又粗聲粗氣地回答:好(拉長講)態度十分惡劣。到餐廳坐低,等候時一杯水都無,外面天氣34度,讓我感覺尤如坐冷板。大約三時十分我再問小丸子頭戴粗框眼鏡既女侍應,佢堅持答"三點三先可以落單!"我知,我知,我知啦!但我唔認同囉。我假設你兩點半停午餐,三點三開始供應下午茶,咁請問中間個45分鐘你係唔係迫人淨係飲野?公司policy改唔到,fine!你早5分鐘幫我落單,自己遲5分鐘去入機得唔得。又或者,講句"唔好意思"有幾難呢?過左三點三,舉手示意黑框女侍應過黎,唔知真睇唔到定假睇唔到啦,走左。我俾多次機會你,等你忙裡「偷閒」時再大聲請你過黎先有回應。其實唔只哩一位侍應,上至經理都係黑口黑面,無心serv人。我諗simplylife既顧客大概心態與我都一樣,貪佢質素穩定,算係環境整潔,有服務。豈料銅鑼灣哩間分店令我大失所望,服務零,茶餐廳都好過佢。更見到經理既物體係開放式廚房食包。食物方面,叫左洋蔥菠菜三文魚農夫包,我走薯條佢照俾茄汁我,洋蔥有幾條,包有一片。當lunch食唔夠飽。仲會去

其實唔只哩一位侍應,上至經理都係黑口黑面,無心serv人。

仲會去simplylife,不過唔會黎百德新街。中環,九龍塘既服務較好。侍應較能變通。