2018-10-19 150 瀏覽
響銅鑼灣附近食完個DINNER, 都只係8點幾, 朋友們提議襯天氣未係好凍要黎食冰呀!去到已經有條人龍, 舖頭內都幾細架! 攞位方式係響門口塊板自己寫名同人數, 到時有位職員就會出黎叫~等左大約20分鐘有位, 因為我地5個人先等得比較耐, 見其他人如果2個人都好快就入得!我地5個人食, 叫左3個冰, 分別係Earl Grey Milk Tea, Strawberry Special (w/panna cotta) & Avocado Milk!Strawberry首先黎左, 個賣相好靚, 食落個味好似HAAGEN DAZS雪糕隻味。唔係唔好味, 只係個味冇乜驚喜。之後黎左avocado, 第一啖食落去陣味有點怪, 好似有陣草青味, 但越食越好食, 牛油果迷一定會鐘意最後既earl grey milk tea真係最最最正呀! 茶味超香, 入面仲有d奶凍, 同個冰好夾!整體個刨冰都做得好細滑, 好容易入口, 讚!

去到已經有條人龍, 舖頭內都幾細架!
唔係唔好味, 只係個味冇乜驚喜。

整體個刨冰都做得好細滑, 好容易入口, 讚!
伯爵茶冰
牛油果冰
士多啤梨冰
2018-10-07
$80 (宵夜)
伯爵茶冰
牛油果冰