餐廳: Sake Bar CHU CHU
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-03-30 3 瀏覽
今晚同老友聚一聚,都知道老友鐘意飲燒酒就特意搵左飲專飲燒酒既酒吧聚下試食,餐廳入面裝修都好有格調,有張長方形既吧台比你坐低,有好多唔同款式既燒酒樽比你欣賞一下,同埋樽上都有講解每一款酒既出產地,店員仲好詳細講解酒既特性調較最適合你嘅口味,價錢由平既過萬既款式都有,除左飲酒之外仲有好多特色既主菜可以選擇!前菜係三文魚沙律餡嘅熊仔餅,成隻熊仔都幾得意,打卡都幾好宮城縣大吟釀(寶船浪之音):酒名來源於聽住海浪聲黎釀造,用左白色既花、宮城b酵母釀造,飲落去比較清甜一d福岡縣librom (布冧味):手工清酒,一般加水果或者香料落去都有,味道比較甜輕鬆易飲東京江戶開城純米吟釀:$68江戶時代既酵母,用埋水喉水釀造,Ro液滲透技術過濾d水先釀造,比較酸,酒味都香醇東京屋守純米吟釀:$78主要用富士山溶咗嘅雪流水釀製而成,米味比較重,清清甜甜,好清純的感覺朽木懸忠愛播州愛山純米吟釀:$88酒係代表忠精愛國既象徵,酒係以果香為主,酒既圓潤度比較高,飲落有少少水果既香味清晰清新的感覺達磨正宗干支生肖龍長期熟成古酒:$88佢用咗四款唔同相隔12年年份嘅燒酒溝埋一齊釀製,酒蓋開出嚟嘅時候散發住酒嘅香味,飲落
前菜係三文魚沙律餡嘅熊仔餅,成隻熊仔都幾得意,打卡都幾好
東京江戶開城純米吟釀:$68
東京屋守純米吟釀:$78
朽木懸忠愛播州愛山純米吟釀:$88
達磨正宗干支生肖龍長期熟成古酒:$88
佢用咗四款唔同相隔12年年份嘅燒酒溝埋一齊釀製,酒蓋開出嚟嘅時候散發住酒嘅香味,飲落好似屋企人煮飯嘅味道,味道比較濃郁啲
主食類:
燒帶子海膽湯:$98
新鮮帶子大大粒,配合埋蛋捲飲海膽湯,非常滋味
煳麻唐揚炸雞:$88
炸得好脆口,雞肉啖啖肉,雞肉嫩滑
炸醬薄餅:$78
表層好多炸醬肉碎,pizza好香口仲帶有濃郁芝士食落好有口感
牛油烏賊乾醬炒魷魚:$88
魷魚好爽口,配清清地既燒酒一流
唐揚蘿蔔糕:$58
呢樣好特別,炸完之後用醬汁醃製,出面個舊比較脆口,底個二舊就比較淋,二種口感
榮螺:$68
螺肉爽口,配合埋個螺既湯汁好清甜好味
黑豚腩肉:$48
好肥美,食落好有滿足感,燒得唔錯
白鱔:$78
鱔肉好爽口,好有魚既鮮味
自家製月見免治雞肉棒:$48
配合埋蛋醬一齊撈勻嚟食會另有一番風味
雞肝芝士伴勻醬:$88
好得意既貓貓碟,雞肝醬撈落蒜蓉包一齊好似食緊鵝肝咁幾特別
雞白湯烏冬:$78
烏冬爽口,湯亦都好清甜,份量比較少
燒飯團茶漬飯:$48
湯飯質感,加入左三文魚肉口感唔錯
二份甜品雪葩:$68
用生果雪硬入面果肉清走加入雪糕,雪葩冇奶味既雪糕,食落都幾滑唔錯口感

📍地址:Sake Bar CHU CHU (銅鑼灣)
銅鑼灣登龍街28號永光中心25樓
  • 唐揚蘿蔔糕