餐廳: Sake Bar CHU CHU
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-03-14 59 瀏覽
今次同朋友去了銅鑼灣永光中心飲sake, 成間餐廳都非常有特色,以貓貓做主題,貓貓是老闆的寵物,我哋坐咗係吧枱,以U型設計,一入到去就已經見到個清酒櫃😍😍真係會好想每支都飲一啖😂 店內應有過百款精選時令清酒比你試🤭包你飲飽食醉🤣清酒以單杯計算,可以講店員推薦比你,講你鍾意嘅口味同特色,佢地就會比隻酒你配合埋你order咗嘅野食🤭而且每次斟酒都會介紹下呢隻清酒,店員非常利害!🍶Librom大檸樂 - 手工清酒同福崗合作,有炭酸、青檸同可樂味道,只有香港買到!🍶熟露枯 山廢 純米酒帶有柔和醬香,釀於地下山洞,令清酒陳讓出獨特的醇厚口感和風味。🍶忠愛 中取り 夢ささら 純米吟釀青蘋果香氣,中段綻放尖銳米飯甜味,收尾味道轉變為柔和,猶如從初戀到熱戀,最終回歸平淡,所以命名忠愛。🫣🍶 長良川 DRY FRUITY 純米大吟釀 無濾過原酒清爽花香帶蘋果,水梨香氣,酒體輕柔,口感乾淨,俐落辛口。🍶 菊之司 龜之尾 生酛純米酒 米麴香氣充滿口腔,提升了整體清新果香味道。坐低無耐,店員就會為你送上🐱貓貓形狀最中餅,入面三文魚沙律 ,有塊沙蓮藕及底部紫薯蓉。非常特別,店員還提醒拍照後要立即食用。🫔忌廉芝士

🍶Librom大檸樂 - 手工清酒
同福崗合作,有炭酸、青檸同可樂味道,只有香港買到!
🍶熟露枯 山廢 純米酒
🍶忠愛 中取り 夢ささら 純米吟釀
🍶 長良川 DRY FRUITY 純米大吟釀 無濾過原酒
清爽花香帶蘋果,水梨香氣,酒體輕柔,口感乾淨,俐落辛口。
🍶 菊之司 龜之尾 生酛純米酒
米麴香氣充滿口腔,提升了整體清新果香味道。

🫔忌廉芝士明太子厚油揚
本身唔太知咩黎,但原來係好邪惡嘅炸野,好在叫了一件,可以同朋友share😂

🦑牛油烏賊肝醬炒魷魚
炒魷魚切到細細條,每條都沾滿醬汁汁,非常惹味😍

🥕唐陽蘿蔔糕
成件事好Fusion,蘿蔔糕是先炸到脆,然後就浸係日本醬汁度,上枱時上面兩件會脆身啲,下面兩件浸住咗醬汁就會淋啲,都幾特別🤭

🐟燒馬友一夜干
好耐無食過一夜干,成條勁大條,食完真係勁飽肚,魚肉鮮味十足,沾了醬汁更惹味👏🏽

🍢燒帶子伴海膽湯牛油卷
帶子浸入海膽沙有另一番風味,配埋旁邊牛油蛋卷,感覺幾新鮮!

🐮牛筋
本身無諗住叫,不過店員推薦,食落又幾有口感!

🐣 自家製月見免治雞肉棒
月見免治雞翼棒我多數都必點!因為我鍾意呢種醬汁,係好濃郁、好惹味,免治雞肉亦很彈牙,非常嫩滑🤭

🦪榮螺
大大隻!非常鮮甜,螺肉本身已切成細粒狀,最後可以連湯都飲埋,非常滿足😉

🍖黑豚腩芫荽卷
芫荽控表示十分滿意😚😚黑豚腩包住大量芫荽😍肉味香濃,味道清新,口感一流👏🏽👏🏽👏🏽一定要點呢個🤣

2024-02-27
  • 唐揚蘿蔔糕