2017-03-06 2464 瀏覽
好耐都冇食過Ruby Tuesday 喇!!今次因為有coupon, 於是同屋企人一齊黎食餐好既!屋企人第一次食呢間, 都覺得d野好好食。加上有預早book位, 所以唔洗等就可以入座。我地點既餐都好快上菜, 仲要熱喇喇的~        煙三文魚:小女本身不喜歡吃生,但煙三文魚算是半熟,所以ok。加上d三文魚唔腥,而且又算厚切,所以食都幾大份下!    薯容:好香既薯仔味,仲有好香既牛油味。薯容軟度岩岩好,伴菜也很新鮮。媽媽超喜歡食呢個~所以之後再叫左一碟!墨西哥烤薄餅:薄餅真係晒晒薄~有少少脆口,裡面的餡料夠多,夾埋薄餅一齊食好match!餡料有雞肉,芝士和蕃茄等等,用料又夠新鮮燒排骨雞翼拼盤:燒排骨係Ruby Tuesday必食之一,除了有好味既醬汁選擇之外,佢既肉烤得剛好,肉質夠腍易入口!肉既口感好之餘,肉地夠新鮮無雪味。因為我地六個人食,有少少唔夠分,之後再order多份燒排骨!大滿足至於雞翼,不算太特別,都燒得好入味,雞肉不會有血水。肉醬意粉:同出面食到既有少少唔同,呢間既肉醬意粉係超好味啊首先肉醬汁好夠,食到最後都仲有汁剩,唔會覺得淡口。其次係蕃茄汁不會酸(小女不喜歡吃太酸
好耐都冇食過Ruby Tuesday 喇!!

今次因為有coupon, 於是同屋企人一齊黎食餐好既!

屋企人第一次食呢間, 都覺得d野好好食。

加上有預早book位, 所以唔洗等就可以入座。

我地點既餐都好快上菜, 仲要熱喇喇的~

加上d三文魚唔腥,而且又算厚切,所以食都幾大份下!

媽媽超喜歡食呢個~所以之後再叫左一碟!

餡料有雞肉,芝士和蕃茄等等,用料又夠新鮮

至於雞翼,不算太特別,都燒得好入味,雞肉不會有血水。
肉醬意粉:同出面食到既有少少唔同,呢間既肉醬意粉係超好味啊

首先肉醬汁好夠,食到最後都仲有汁剩,唔會覺得淡口。

其次係蕃茄汁不會酸(小女不喜歡吃太酸既茄汁或蕃茄湯)而有好香既蕃茄味道,

所以感覺同一般外面吃到的不同~這個好岩口味!下次會再叫呢個食。
雞肉Parama Ham意大利幼面:反而呢個面淡味左d,要靠Parama Ham入口吊味

雞肉肉質夠滑,整體都ok的,不過下次可以試下第二樣意粉~
朧利柳海鮮飯:朧利柳香煎得唔錯,夠多魚肉,不會只有脆皮,仲有白汁配襯;

唯獨個飯真係麻麻地,飯比較硬同埋無乜味道。但配菜同樣新鮮既,有食晒d西蘭花~
迷利露比三重奏漢堡:有3種唔同既迷利漢堡,分別係牛肉、豬肉同雞肉。

三隻漢堡食得出唔同味道,同埋似係手打漢堡黎,肉質比較腍,好易入口。

牛肉漢堡肉味會比較出同埋香口,豬肉和雞肉就比較淡味d,但都一樣好好食!
另外薯條炸得好夠香脆,放耐左食都唔會淋。而已薯肉夠多,薯條份數又多,食到好飽呀XD
去到尾聲其實好飽,但妹妹依然叫左份甜品一齊試下。

馬卡龍甜得黎唔會好溜,唔錯!

雪糕是普通的雲尼拿味,至於CHEESE CAKE好香芝士味,清清地唔太甜,岩晒飯後甜品
而我就口痕痕,叫左一杯特飲試下。檸檬特飲,都好大杯下!

味道比想像中太酸了,唔太岩我xp" 如果喜歡酸味味的朋友,這個可以試下啊!

今次用coupon埋單有折,所以叫左好多野食!食到好飽好滿足。

屋企人都好滿意呢一餐,下次會再黎食過既!
2017-02-25
用餐優惠