2011-08-19 9 瀏覽
一直都喜歡係九龍,新界食自助餐, 好少過海,因為好似好遠(新界人嘛), 但係食自助餐都好似無乜新地方,係OPENRICE睇到呢間食評幾好,不過價錢較貴,1516之下,打電話睇下食午餐價錢,同埋食物種類同晚上有乜唔同,點知最近做特惠時間5:15-7:15PM同埋星期日午餐時間,食物跟晚餐相同種類,但價錢就HK$328+10%. 因為友人星期日唔得閒,但係特惠時間又好似不係幾就, 但又好想來,所以最後都係挑咗星期六的特惠時間la.早15分鐘到,等咗一陣,就叫咗我地入去先坐,但係未夠鐘食,要等一陣. ok la 入去後問去可唔可以到處睇吓同埋影相,的侍應都說沒問題. 好nice地方唔係好大, 食物種類都以海鮮為主,反而熟食同埋甜品種類唔係太多,唔緊要,我地都係沖住海鮮來的魚生有11款,海胆,帶子,蟹柳,甜蝦,八爪魚,尤魚,不寄貝,希靂魚,肉子蛋,三文魚,鯛魚 魚生好生鮮,最更要海胆都鮮味,帶子,不寄貝都唔錯,連肉子蛋都好香蛋味. 第一碟我我朋友要全部款都要,因11款之多,之後都唔比,只能每次4款. 所以我可以食齊咁多款yumy yumy 而且仲食了3碟潻 蟹腳好壯觀,好粗壯. 食落

所以我可以食齊咁多款yumy yumy 而且仲食了3碟潻
蟹腳好壯觀,好粗壯. 食落好鮮味,我起碼食咗10條以上,原本好鮮味,臨尾都覺得好咸(食得多得濟)

生蠔有4款不同國家 師傅好樂意介紹,由淡至濃開始食, 我反而對淡口的較喜歡,濃味的不太習慣. 不過都好鮮味. 平時我要落好多茄槳同埋lemon汁,但係佢個d生蠔,只係落lemon汁就已經好好味.

巴拿馬火腿,如乾身一些更好,吃了8件

和牛不太似,不過吃落也不錯
鵝肝有兩片好大塊,吃落好甘香,唔so
泰式生蝦,在角落位,好遲先睇到,吃了兩隻,不錯,蝦肉幾爽甜,d汁幾好味

沙津真的好有驚喜,有好多貴價日本菜,同埋菜苗,好有菜青青脆口感.

還有其他熟食,口水雞,炸魚皮,煎銀雪魚申燒…………等,味道ok,但係真的好飽,所以不能每款都試
甜品款式不多,有北海道布丁,金吉lemon味糕,朱古力蛋糕,芝士蛋糕….樣樣細細件,幾好,心太軟, 最好都係布丁同埋心太軟.

當天朋友仔生日,見到openrice可以問師傅在碟邊寫字,試試問la,答應咗,仲要點埋蠟燭. 個侍應仲要提議一起唱生日歌,全場囑目,攪到朋友仔不知幾有驚喜.

總結: 如你鐘意食海鮮,一定要來食,實翻本. 侍應同埋所有師傅服務為態度一流,好有盛意. 特惠時間更好,不太多人,就算排隊都好快,吃得好舒服
2011-08-13
$360 (其他)
生日
  • 生蠔