2017-12-26 186 瀏覽
屋企人生日, 想買個美味蛋糕,  突然想起大家都未試過LADY M, 靈機一觸不如買幾隻不同味道的LADY M , 一來可以大家SHARE 嚐試不同的味道,又可以一齊試LADY M.  去到店鋪, 已經見到條長長的人龍,  心想我只是買外賣, 不是堂食, 應該不用排隊吧.  我地告訴侍應來買外賣的, 真的沒有想到還需要排隊等的,  不過沒闗係, 只是等了五分鐘.  看見堂食的人, 其實個環境真心一D 都唔ENJOY , 因為見到排隊的人在自己附近, 好難可以好RELAX 地享受.輪到我地選購時, 問他要多少件才可以砌一個圓形, 可惜佢誤會咗我的意思, 以為我要佢砌一個圓形比我, 不斷強調不會砌圓形, 見到佢的面口有點不悅, 我亦無唯再跟他交涉, 是但揀了6件不同味道的CAKE. 雖然店鋪環境一般, 服務態度麻麻(可能真係做到無停手, 好難有笑臉). 不過真心D CAKE 係好好食, CREAM 好滑, 千層皮好薄, 蛋糕好綿.價錢上係有D 貴, 但都要試下.

題外話/補充資料: 原來想砌一個圓形蛋糕係要買12件架!
2017-12-09
10 分鐘 (外賣自取)