2014-10-13 3996 瀏覽
呢度booking好難架,但係都終於俾我地食到。 我地上到去未有位住,叫我地起bar台坐住先,個裝修都好fushion下,大約5分鐘,終於可以埋位。坦白講,西餐廳來說坐得都幾迫,完全俾左右兩張台既對話夾擊,為免我地都俾人聽到哂,我地真係講少左好多野。台上面既擺放有小許心思,我地為免唔夠位,先叫左個牛油果蟹肉多士,一個雜菇risotto,再叫左個大蝦茄意粉。食呢個多士,少d腦力都唔得。首先個多士上面鋪得好滿,一郁就倒哂出黎。其次,個多士太硬,好難切開,合我兩二人之力先可以切得好好睇睇。其三,上面勁滿既料都唔係牛油果同蟹,側面果兩個配醬先係,我地食到最後一小件先發現個醬係寶,浪費左好多時間搞上面d青瓜,最後我地急急腳放勁多醬上去食最後一啖,先食到佢個真味,頂之後我見到有台人都唔識食,成個醬無咩點郁過就當食完。好彩之後有呢個好味risotto補番,唯一缺點係無匙更用,我知你地點睇架,risotto係under pasta架嘛,咁我用义食囉。佢唔似出面整得好溜,反而個白汁好清新,4點芝士煙un,起口中散發住咸咸酸酸香味,真係愈食愈開胃。好彩我地叫左大份,因為大份都係比正常risotto細份。有
呢度booking好難架,但係都終於俾我地食到。

,大約5分鐘,終於可以埋位。

之後我見到有台人都唔識食,成個醬無咩點郁過就當食完。

有見及此,我地叫多左個大份大蝦茄扁意粉,呢個都係好細份,蝦就好好味啦,但意粉就好硬好硬好硬....唔知係味正常都係咁硬既呢?!?佢又未至於係生,所有野好似係7成熟咁啦,我地都無追問啦。

始終唔係jo自己煮,係差d架喇。btw,場內燈光一係好光一係好暗,坐耐左對眼唔多舒服。廁所幾靚,值得參觀。