2015-01-21 1103 瀏覽
今日食之前先去7080食韓燒,之後其實都怕自己食唔落,但我地本身就係宇宙黑洞,對好味既食物係來之不拒😂睇到一些blogger話6點已經賣晒(我當時係8點)諗諗下唔想白行之後冇得食,都係打去問一問,打去時係一位男店員接聽,佢好有禮貌咁話仲有,仲可以幫我留一個密瓜(佢地收11:00),好開心,之後就留左先。食完韓燒真係好飽,不過登龍街行過去名店坊乜都落晒格啦XD 位置唔難搵,就係響銅鑼灣地帶對面1樓,商場好多仲裝修緊,上1層行到尾見到logon就會搵到,因為一定人頭湧湧。不論店內店外都係人頭湧湧,我唔知佢一日會限賣幾個瓜,不過我都係覺得星期五/六/日,夜晚都係問問先好d,因為大部份客人都係一人手拎半個瓜。去到cashier同佢講留左個瓜,比埋錢就等啦,店員問要咩味雪糕,有牛奶同綠茶,可以2溝/單要一種口味,但店員話最好要牛奶一種,因為綠茶可能會蓋過密瓜甜味,聽到咁老虎都唔要綠茶啦😂等左一陣終於黎勒,見到密瓜本人同山咁高既牛奶雪糕,之前明明好飽即刻餓番😂唔記得左影隻spoon比大家睇,一開始以為係鐵既,但其實係膠做,好得意。店入面得3個企位,所以只好企出面食,不過冇所謂,我可以講唔會影響到你

食完韓燒真係好飽,不過登龍街行過去名店坊乜都落晒格啦XD

$180 ,物超所值

店入面得3個企位,所以只好企出面食,不過冇所謂,我可以講唔會影響到你心情。

當第一下「不」入密瓜肉道,果汁已經湧出黎,好多果汁,食一啖入口(連雪糕)果下即時開心起黎,要知道食到好味既野係會令人好開心😂牛奶雪糕香滑,雖然係好重好香奶味,不過係唔會搶走密瓜甜味,因為密瓜既甜味係比雪糕甜好多好多倍!2樣野夾埋一齊食簡直絕配(仍然好感動中)會令人一口接一口咁食😋

其實$180可能一下子會覺得貴左少少,但諗下,一個日本密瓜隔離sogo平極都3百幾蚊,平時一杯牛奶雪糕銅鑼灣賣平極都要$42/杯,2個人食份waffle都要$60,而家除開都係$90/位,其實真係唔貴,佢地賣緊只有一少部分既密瓜芭菲都要$83/杯,所以自己諗😂如果唔介意食朋友口水尾搵多幾個share一個過下癮都ok👍

打緊果時又想再去食😋
2015-01-20
$180 (宵夜)