為左補祝生日,朋友仔一齊Openrice 下有咩好西食,就發現左呢間地點方便,位置開揚,仲有靚景睇既餐廳,不過價錢就貴一點... Happy Friday 的晚上,比預約既八點早左少少到,侍應將我們領位到outdoor 既位置,晚餐時間都座滿八成,較外為嘅位置有即場燒烤,也有吧枱,可供入嚟飲嘢𣈱談及欣賞風景! 朋友仔首先叫左支紅酒,大約五佰一支,4個人飲,對於我呢啲唔係太好紅酒嘅人嚟講,呢支紅酒算係易入口,唔會好重礦物味同埋會唔會好烈!都值得飲~當時嘅氣氛同埋紅酒,成個晚餐就由一個輕鬆嘅氣氛下進行! 我哋六個人,Main course我哋就點左四個,其中兩個係Daily special...分別係, daily special includes 1)Angus ribs eye 伴薯條2) 半隻乳豬仔(2人分量)再加上主餐牌既main course1) 鹹豬手腸仔伴酸菜絲2) Bama hams pizza 首先先講下主菜,我覺得披薩又薄又脆,都幾好食,呢個值得一讚! 牛扒方面由於我哋係share食嘅,所以我其實唔係好食到佢咩味道,不過就好軟,肉味不夠!si

牛扒方面由於我哋係share食嘅,所以我其實唔係好食到佢咩味道,不過就好軟,肉味不夠!side dish 既薯條就稍為諗左少少!豬肉方面我哋就帶咗鹹豬手同埋乳豬仔!同我地都好期待乳豬仔嘅因為都成四百幾蚊,不過,呈上來嘅時候超細隻,仲要好扁,有D失望!冇乜肉,不過口感方面就真係非常之嫩滑,皮亦十分之脆!相反我覺得鹹豬手就比較好食,除咗豬皮脆外,肉質也嫩,也非常入味,伴以酸菜及薯仔切片都是十分可口!

小食就叫咗松露薯條,同埋法包,凱撒沙律!

松露薯條係松露將同茄汁再配上薯條,不過薯條真的炸得十分之香脆!

甜品嘅選擇就真係唔係咁多,我哋就叫左三個一模一樣嘅甜品!叫左3杯moven pick ice cream!!

每一杯都包含三個雪糕球,分別有士多啤梨味、朱古力味同埋雲呢拿味!同埋朱古力餅!真係好味,同影相幾靚,當時個經理就同我地講叫我地期待下因為有成保齡球咁大嘅!係,真係保齡球咁大嘅--杯!

2016-03-04
生日