2010-05-13 9 瀏覽
係琴日星期三的晚餐~同老公討論晚餐去哪食, 我照例上openrice睇一睇, 跟住見到呢間好似唔錯, 反正係銅鑼灣就晒腳, 於是同老公決定來呢度試試~來到巳八點幾, 不用等位巳有得坐, 一問之下原來係大廈裝修還是什麼, 剛剛才恢復營業。 環境幾OK, 唔迫, 侍應態度不錯, 坐低已經比杯水我地先, 等我地慢慢睇MENU。我地點左兩個SET DINNER, 我既係蕃茄醬海鮮燴飯, 而老公叫左雜菌雞柳長通粉, 另外前菜就一個係薯角, 一個係之前係OPENRICE有人讚過既炒雜菜。 等了一陣, 兩個前菜已經上左, 跟住主菜就係前菜差不多食完一個個上。 大家真係無介紹錯, 個炒雜菜好味, 好香又唔會太油。雖然只係前菜, 但份量OK。薯角好脆, 配既醬有少少辣, 幾惹味。我既海鮮燴飯上先, 份量唔算大, 一個人就剛剛好, 味道同料都無令我失望。之後老公個長通粉到左, 試左少少, 味道很不錯, 好CREAMY。 份量都係一人用, 女仔就一定夠, 但我老公平時食二碗飯的就會差少少。 所以之後再叫了個CREAM BRULEE做甜品, 老公話好味,我食埋就真係好飽。最後提一提洗手間, 真係幾乾淨, 女
係琴日星期三的晚餐~

最後提一提洗手間, 真係幾乾淨, 女仔去會覺得衛生程度好滿意。 不過老公話男洗手間到門有D難開, 佢地要搵人整下先得~
2010-05-12