2017-09-30 158 瀏覽
昨天終於有機會去試pancake. 中午12時左右到,不用等太久已可就座。落單時被告知要等20分鐘,因pancake 制作需時。最後要等45分鐘先有pancake 食。我點了夏天限定的白桃pancakes。白桃不是太香甜,pancake 是軟棉棉但不夠在日本另外的soufflé pancake 店香及彈,至於個cream,是選用日本cream,夠香夠滑冇得輸。這店是我暫時在香港食過的soufflé pancake 最好食,但同日本比仍然覺得日本好味d,係日本吃的pancake 香味更濃,更軟更彈。至於值唔值得等咁耐食pancake 就見仁見智,我自己就試過一次就夠,除非time management 有進步能20分鐘就有得食。

白桃soufflé  pancake