2014-04-07 2105 瀏覽
男朋友生日係groupon 搵唔到岩心水嘅優惠,左搵下又右搵下, 見到恒生信用卡食呢個set有優惠就一於殺啦!計番都係400幾蚊,唔錯! 第一次去towngas食野,之前都聽人講唔錯,所以都好想試一試! 今晚晚餐如下:其實德國野就食得多,西班牙就真係冇乜試過,最多都係茶記西班牙炒飯 等咗10分鐘左右就有野食啦~頭盤都好精美 ~個蕃茄多士 d蕃茄用醋浸過,加埋香草味真係好開胃 最神奇係,點解個蕃茄係濕,但係個多士唔係淋晒,濕晒???我諗應該係即刻整,唔係整好晒放係到啦~ 然後係食水牛芝士條,好彩我有趁熱食,外面好脆,仲拉到少少有芝士絲,呵呵 因為我男朋友放左好耐,凍左,不過佢都話外面好脆內軟,都唔差 個蝦串有埋辣肉腸,蝦就爽口,但係腸就好濃味,男士一定會好鍾意 仲要飲埋餐飲個個sangria ,其實真係好岩feel羊肋骨,本身期望都唔太,本身自己都唔太好羊~ 佢呢個茴香同羊好match,仲要好嫩口,唔老! 食完呢4舊頭盤,感覺都幾好,起碼味道控制得唔錯, service都好夠,waitress都好主動“針”水好啦,主菜黎啦~ 哇哇~都真係算多料~眼見青口,蜆口(都幾大隻)仲有d應該係魚肉
計番都係400幾蚊,唔錯!
最神奇係,點解個蕃茄係濕,但係個多士唔係淋晒,濕晒???
香草蕃茄多士
我諗應該係即刻整,唔係整好晒放係到啦~

仲要飲埋餐飲個個sangria ,其實真係好岩feel
sangria
好啦,主菜黎啦~
海鮮燴飯
同埋個飯絕對係超過2人食量… 飯就食得出唔係就咁茄膏煮個d~仲有陣濃湯味~

青口同蜆肉啖啖肉~ 仲有陣海水咸味~ 相信絕對唔係本地野,呢個好驚喜呀!
同埋一粒粒個d魚係三文魚,不過可以生多少少就好啦!
成個飯都係expect之外,有三文魚味,有海鮮味同埋蕃茄味,一啲都唔悶,
有時出去食燴飯,第一啖到最後都係同一個味都drydry地,仲要可能係勁糊,一patpat,呢個絕對要讚,真係唔錯!
題外話/補充資料: 恒生信用卡7折優惠
2014-04-01