2018-10-12 10 瀏覽
係一間裝修幾有格調嘅餐廳,我去個日仲有live band欣賞,平日晚上唔算坐得好迫,空間感ok。另外想讚嘅係Menu多款式。^第一杯嚟嘅係Music tower,菠蘿層層堆疊,充滿視覺效果。選用較甜的菠蘿肉,熱帶果汁,夏日飲好夾(九月算夏天啦XD)。^仲有呢杯Pop punch特別適合嗜酸者,青檸味濃,青瓜清甜,兩者平衡味道。飲下飲下,食到啲奇異果籽,增加口感。^再嚟法式龍蝦湯,湯頭濃郁,有香濃龍蝦味。配上小塊蒜蓉包,充滿蒜香嘅麵包烤得非常香脆,為個湯錦上再添花。^終於到正餐,魷魚意大利飯伴帶子,帶子非常有水準,烤得非常香口之餘,火候控制剛剛好,份量亦不吝嗇。鹹蛋黃帶鹹香,加上粟米南瓜的清新風味,令醬汁不會漏。^Last but not least,低溫慢煮黃油雞胸釀辣肉腸上枱,份量(熱量)非常足,雞胸經低溫慢煮烤煮,肉質香滑多汁,唔會鞋口。調味足,迷迭香燒汁有特色。切開內餡充滿驚喜,餡料充滿鹹香,配上雞肉蔬菜剛剛好。

^
。飲下飲下,食到啲奇異果籽,增加口感。

^
鹹蛋黃帶鹹香,加上粟米南瓜的清新風味,令醬汁不會漏。

^
,餡料充滿鹹香,配上雞肉蔬菜剛剛好。
2018-09-12