2023-02-17 164 瀏覽
餐廳位於利舞台廣場,交通方便,容易到達。餐廳面積頗大,座位很多,但8點鐘去到已經有好多客人,要等一陣時間先可以入座。餐牌圖文並茂,見到好多食物都好吸引,但係我地只得兩個人,又唔能夠眼闊肚窄,幾經掙扎,最後點左兩個主食。蜂蜜豉油香蒜脆雞(半份)半份大概有六件雞,兩個人食啱啱好。脆雞色澤好靚,帶點油光。蜂蜜帶甜味,豉油則微鹹,兩種味道出奇地夾,非常惹味。雞肉好滑,有肉汁,唔會炸得好柴,令人食到lam lam脷。芝士年糕拉麵用鐵板上菜,份量好大碟。年糕好煙韌,芝士熱辣辣時,拉絲效果勁。當芝士灘涷了,以為芝士會變硬啦,但原來無喎,反而更有芝士味。重點當然係個拉麵啦,個醬汁比較辣,大大刺激我嘅味覺神經,但唔會太嗆,越食越想食,yummy.另外叫左jar YUJIade, 可以消除芝士同炸雞嘅油膩感,超爽,邊個話食炸雞一定要配啤酒㗎。雖然價錢唔算特別平,但計埋位置,份量都算值呀,所以我地明白點解叫做人氣餐廳。
餐廳位於利舞台廣場,交通方便,容易到達。

餐牌圖文並茂,見到好多食物都好吸引

蜂蜜豉油香蒜脆雞(半份)
半份大概有六件雞,兩個人食啱啱好。

芝士年糕拉麵

另外叫左jar YUJIade