2024-01-11 41 瀏覽
要喺香港搵一間🇪🇸西班牙餐廳唔難,但係要搵一間好食嘅就真係比較困難啲。呢間Casamigos真係算做得唔錯,環境同食物都一流。因為聖誕節嘅關係,有最低消費$1200 。雖然貴就貴咗啲,但係就俾機會我哋食咗好多唔同嘅嘢。籌款喺北海道帶子ceviche。裏面係帶子,配合三文魚子同埋飛魚子。淡淡的柚子胡椒汁,加埋新鮮嘅帶子,絕對值得一試。呢個係聖誕特別有嘅牛骨髓配法式田螺。牛骨水本身係冇咩味道,但係加埋濃烈嘅牛油味同埋法式田螺,都可以算係聖誕節裏邊比較有派頭嘅一個菜式。呢個薯仔粉真係有驚喜。佢唔係嗰種煙靭嘅薯仔粉,反而吸晒所有汁同埋香腸嘅味道。雖然香腸嘅味道比較偏鹹,但係個粉本身真係冇得頂值得推介。36個月parma ham,齋食冇乜特別。可以唔使叫。呢個八爪魚腳汁比較濃,但係八爪魚冇煮得咁硬。配合埋啲汁就啱啱好。不過如果可以的話,八爪魚可以煮得入味啲就最好。最後呢個”鬼佬油炸鬼” 🇪🇸 其實係叫churros! 非常香口。上面鋪滿糖,加埋啲士多啤梨朱古力醬,真係好好食。如果改白朱古力醬,可能畫面上會再好啲。雖然呢間餐廳大時大節嘅時候需要比Minimum charge,但係總括黎講呢間餐廳值

36個月parma ham,齋食冇乜特別。可以唔使叫。

雖然呢間餐廳大時大節嘅時候需要比Minimum charge,但係總括黎講呢間餐廳值得再去!記得大時大節老婆仔女生日情人節要book定位啦