2023-10-23 21 瀏覽
男朋友特別鐘意食牛扒 所以得閒都會搵唔同嘅扒房試下今次黎到位於銅鑼灣ᴄʀᴏᴡɴ ᴘʟᴀᴢᴀ ʜᴏᴛᴇʟ 嘅ᴄᴀʀᴠᴇʀ主打乾式熟成同炭火烤牛扒整體而言食物好高質 用餐環境都好有格調 性價比絕對係一等一𓈒𓂃 𓈒𓌉◯𓇋𓂃 𓈒❀ ᴅᴇᴇᴘ-ꜰʀɪᴇᴅ ꜱᴏꜰᴛ ꜱʜᴇʟʟ ꜱʜʀɪᴍᴘ ‣ $𝟙𝟠𝟠軟殻蟹就食得多但軟殼蝦就真係第一次!每隻蝦都大大隻之餘仲炸得非常酥脆咬落去除咗小彈牙嘅蝦肉 仲有濃濃蝦膏如果覺得淨食炸物太油膩連埋下面檸檬汁羽衣甘藍紅珊瑚沙律一齊食會有一種清新ᴅ嘅風味❀ ᴜꜱᴅᴀ ᴘʀɪᴍᴇ, ʀɪʙ ᴇʏᴇ 340ɢ ‣ $𝟜𝟡𝟠 ❀ ᴄʀᴇᴀᴍᴇᴅ ꜱᴘɪɴᴀᴄʜ ‣ $𝟞𝟘 一放低已經非常香肉味 外層ꜱᴇᴀʀ做得非常好肉嘅油花分佈均勻所以食落非常香口扒嘅調味本身啱啱好 所以點少少汁已經好夠味侍應仲會比3款芥辣你揀 我地揀咗傳統嘅法式芥辣同比較少見嘅青胡椒芥辣 2款配牛扒都更能帶出肉香味另外超級建議大家將烤蒜搗碎配搭牛肉一齊食 加咗蒜嘅食法絕對冇得輸另外ꜱɪᴅᴇ ᴅɪꜱʜ嘅忌廉菠菜味道都絕對唔差 仲可以好好平衡唔同菜式嘅口味❀ ᴍᴏᴍᴏ ‣ $𝟠𝟠甜品ᴍᴏᴍᴏ由白桃ᴍᴀꜱᴄᴀ
男朋友特別鐘意食牛扒
所以得閒都會搵唔同嘅扒房試下
主打乾式熟成同炭火烤牛扒
整體而言食物好高質 用餐環境都好有格調
性價比絕對係一等一

𓈒𓂃 𓈒𓌉◯𓇋𓂃 𓈒
Deep-fried  Soft  Shell Shrimp

軟殻蟹就食得多但軟殼蝦就真係第一次!
每隻蝦都大大隻之餘仲炸得非常酥脆

甜品ᴍᴏᴍᴏ由白桃ᴍᴀꜱᴄᴀʀᴘᴏɴᴇ芝士撻同藍莓雪糕組成
芝士撻雖然係由比較濃味嘅ᴍᴀꜱᴄᴀʀᴘᴏɴᴇ製成做
但唔會蓋咗桃嘅香甜氣味 整體ʙᴀʟᴀɴᴄᴇ做得好好
另外藍莓雪糕嘅果味都好濃郁同好ᴄʀᴇᴀᴍʏ
兩者撈埋一齊食真係一個好好嘅ᴇɴᴅɪɴɢ ᴅɪꜱʜ!
U.S.D.A  Rib  Eye
Momo