2015-09-12 6507 瀏覽
星期五下午二時去到呢間Brunch Club & Supper 食個午餐,我話上去,因為位罝就在二樓,需行一層樓梯上去的呢。上到去裝修特別,感覺環境舒適,梳化的區域已坐滿客人,所以只好選近窗邊的位置。見到還可以叫set lunch, 就叫了Fettuccine pasta with beef bolognaise ($75) 加 ($8)可有 dessert of the day.先來了餐湯,係蕃茄魚湯,入口好淡,淡的蕃茄湯就變得少少酸,但入面D魚好入味好鮮甜,加返分。藉得一提就係D餐包,好甜好鬆化,仲有nuts, 好好食,雖然驚飽但係都食晒兩塊!推介推介呢個寬條麵味道好濃,有香濃芝士味加牛肉碎,好香口,但食落有D漏。檸檬蛋糕不太特別,糕面有糖霜點聚,以致不太單調,加上奶茶配搭剛好。老實講個set lunch無大驚喜,但環境坐得舒服,係好友共聚好地方,下次應該試試佢地的all day breakfast呢!
報置特別
檸檬蛋糕及奶茶