2014-02-15 8523 瀏覽
今日約左大同、我個朋友收得晏、黎到銅鑼灣都九點、諗唔到食乜!諗起兩年前黎過既brunch club and Supper 又驚去到無位、個電話又點打都唔通算!唯有去碰下運氣…點知好彩地有枱人埋單!正啊! 我們四個都叫左egg Benedict with salmon飲品方面:三個朋友一開始叫Orange juice、點知間餐廳無晒橙轉左蘋果汁、點知個南亞侍應又走返黎話蘋果都無埋朋友們最後改Lemonade而我一開始叫左一杯我連名都唔記得既野………個侍應係幫朋友們落完Lemonade後、又走返黎、我就望住我朋友、以為佢地杯野飲又要改點知今次個侍應望住我 唔好意思甘話:你杯野都要用橙汁溝、佢介紹我飲另一杯野、我同返佢講:呢杯好像都有橙!佢話:係喎!最後要左Margaritas! 太多冰!無咩味、接近飲冰水至於個egg Benedict我一開頭見到塊野、覺得賣相無以前甘吸引!點知一吉落隻蛋度、d醬係甘流出黎 正!!!我係正宗蛋怪!無蛋不歡呢個時候已把我那位廚師朋友話過 egg Benedict裡既蛋醬其實係用n隻蛋溝出黎既事拋諸腦後我諗egg Benedict 最考功夫既就係點令隻蛋無
算!唯有去碰下運氣…點知好彩地有枱人埋單!正啊!

轉左蘋果汁、點知個南亞侍應又走返黎話蘋果都無埋
朋友們最後改Lemonade
我就望住我朋友、以為佢地杯野飲又要改
點知今次個侍應望住我

!佢話:係喎!
最後要左Margaritas! 太多冰!無咩味、接近飲冰水

至於個egg Benedict

正!!!我係正宗蛋怪!無蛋不歡
我諗egg Benedict 最考功夫既就係點令隻蛋無熟和無穿!等到食客一吉、先湧出黎!
D 蛋醬查到成塊包都係、再連埋三文魚食!感覺好滿足!

但我始終都覺得兩年前好味點囉!我既期待其實更加高囉
難道而家食得太多間、感覺不再較驚喜?
2014-01-17