2016-03-01 355 瀏覽
好了,今回輪到試Classic Dark Chocolate ($40), 為左公平起見, 都係用whole milk 沖~首先睇多次個menu~~依!? 今次有中文版啦bor~ 幾好, 起碼for 一d 唔識英文ge 人都可以叫野飲~入番正題先,Order Classic Dark Chocolate 會附送一粒truffle~ Staff 姐姐話可以加落杯朱古力入面, 令到杯朱古力更香濃; 亦可以就咁食左佢~望下入面先~ 今次呢杯classic dark chocolate係用pre-made 好ge 朱古力醬整, 雖然唔似70%Cacao咁會用朱古力粒整, 但佢d 朱古力醬唔係稀果隻, 係杰到反轉都唔會滴果d 醬整, 所以整完出泥都係真。朱古力味~另外classic dark chocolate係會加cream 係入面, 而70%Cacao 係唔會有cream 的~ 今次呢杯熱飲真係夠熱啦 唔似上次咁只係暖~而呢杯classic dark chocolate 明顯係較70%Cacao 甜, 冇加truffle 入去已經非常滑同埋濃~ 我試下咬一半truffle 係口,然後飲一啖朱
首先睇多次個menu~~
Classic Dark Chocolate
 唔似上次咁只係暖~
而呢杯classic dark chocolate 明顯係較70%Cacao 甜, 冇加truffle 入去已經非常滑同埋濃~ 我試下咬一半truffle 係口,然後飲一啖朱古力~ 係正d ge =V= 另外果一半我就就咁食慢慢嘆=V=
But,飲完真係滯。
題外話/補充資料: 另外係可以request用skimmed milk的~ 我之後試左70%cacao skimmed milk, 係冇咁滑~ 但係我試ge 呢杯連d 朱古力都未攪勻就比左我飲law.....呢度d QC 有待改善........
外賣自取