2014-09-22 9123 瀏覽
媽咪下星期二農曆生日,預到大家今日得閒就去慶祝喇其實LEE間餐廳我們這一家都來過幾次,但兒甥一致要求再來,當然婆婆唔會SAY NO LA,因為婆婆見到孫兒吃得開心佢已經非常HAPPY 其實重點係地點都方便大家位置,而且最緊要係坐得舒服麻 我們這一家咁多人被安排坐最入的房間,太好了!我地一家有老又有小朋友咁就唔怕嘈到其他人了 坐底一陣就有好好味包包籃送上 包包籃包包籃~~~包包暖暖的,味道很好,好LIKE個蕃茄SASA呀!SO FRESH見到有海鮮推介喎!一於叫來試試先海鮮刺身冷盤 法國生蠔~~~口感好爽口,海水味唔太重,好CREAMY 帶子刺身~~~肉質厚厚,鮮甜 鮑魚~~~細心的起身切成薄片,做得剛好,一D都唔"UN" 藍龍蝦刺身~~~一口咬下龍蝦,肉質夠爽,好鮮甜,廚師將鉗都去殼了,啖啖內的感覺很好媽咪同小朋友都唔太喜歡生吃海鮮,咁就點左D熟的給她們 芝士焗扇貝~~~個芝士汁好濃,個扇貝肉仲好軟林,一D都唔會過熟而變'UN" 焗蠔~~~面層焗得好香脆,入面的蠔仍然JUICY 蟹餅~~~我的最愛之一,啖啖的蟹肉,好甜美呢 凱撒沙律~~~兒甥A&B的最愛,每次都
媽咪下星期二農曆生日,預到大家今日得閒就去慶祝喇

其實重點係地點都方便大家位置,而且最緊要係坐得舒服麻

坐底一陣就有好好味包包籃送上
見到有海鮮推介喎!一於叫來試試先
海鮮刺身冷盤
法國生蠔~~~口感好爽口,海水味唔太重,好CREAMY
帶子刺身~~~肉質厚厚,鮮甜
鮑魚~~~細心的起身切成薄片,做得剛好,一D都唔"UN"
媽咪同小朋友都唔太喜歡生吃海鮮,咁就點左D熟的給她們
焗蠔~~~面層焗得好香脆,入面的蠔仍然JUICY
蟹餅~~~我的最愛之一,啖啖的蟹肉,好甜美呢
凱撒沙律~~~兒甥A&B的最愛,每次都要吃的,亦是要來的目的HAHA

兩款餐湯任君選擇
松露菌湯~~~菌味好濃無比,非常的CREAMY
龍蝦湯~~~龍蝦味十足,重點係真係有龍蝦肉架,仲要唔細舊

我們的主菜來了
我地每樣都有點,人多的好處 跟住就可以SHARE食喇
龍蝦汁大蝦帶子燴扁意粉~~~個扁粉軟硬適中,吸收了龍蝦汁好好味,大蝦的蝦肉夠爽口又有蝦味,帶子煎得外輕焦內裡又軟軟的
鵝肝牛柳粒燴意大利飯~~~鵝肝當然做到外微脆內軟軟,牛柳也是很好,意大利飯又要美味,只能說一個字'正'
香煎美國哈利拔魚柳配檸檬牛油汁~~~魚肉本身已經好好味,魚皮煎得脆脆的--NICE,面層的炸蓮藕都好香脆,重點就係旁邊的芝士焗薯,連配菜都做得非常出色
香草紐西蘭羊架配香草雜菌汁~~~羊是招牌菜,真係冇得輸,個羊切開時肉是粉紅色的,好嫰滑的肉, 少少的羊羶,真係GOOD
慢火油浸法國鴨肶配法國血橙汁~~~鴨肶肉好軟滑,肉質有實在,上枱時鴨皮仍的脆口的
卡邦尼意粉~~~兒甥們話一定要吃的意粉,醬汁做得好好,意粉又做得剛好,兒甥們都大讚

媽咪生日當然會有BIRTHDAY CAKE
BOOK位時已跟餐廳訂了一個細SIZE的CAKE
好靚靚喎!味道都好GOOD,甜度都好適中
美中不足,如果D字靚D會更好HAHA
甜品拼盤~~~每一樣的好味,尤其是綠色的綠茶芝士蛋糕
心太軟~~~大人小朋友都愛的心太軟,朱味十足,配埋雪糕一流!YUMMY

一頓豐富的意大利餐吃了差不多3小時,一家人齊齊吃飯真的好HAPPY
HAPPY BIRTHDAY TO MY MUM
2014-07-06