餐廳: 교자상
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
之前行街經過名店坊食街 望入去見到有間新韓國餐廳 裝修好靚咁 就約咗一日同朋友去試一行入去就係reception位置見到餐廳有inside同outside坐宜家過咗夏天最熱嘅時間 夜晚坐outside都幾chill成間餐廳裝修都好靚 較哂空間感 坐得好舒服坐低無耐就有前菜係小編最鍾意嘅醃蘿蔔 有好多粒 切得幾大粒 咬落好爽我地喺menu揀咗好耐揀咗呢隻米酒佢酒精濃度11% 啱啱好 太高會enjoy唔到啱哂同朋友吹水食飯頭盤叫咗個吞拿魚佢係西餐嗰種seared tuna 姐係吞拿魚刺身側邊d位會燒過呢個好新鮮 燒得好香口亦都切得幾大片同厚 咁就唔會燒一燒就成舊無乜生嘅位咁韓式餐廳serve呢種刺身魚有咁嘅質素都幾有驚喜另一個冷盤我地叫咗韓式生牛肉估唔到會有埋海膽佢個生牛肉無腥味 撈咗d麻油同醬汁 勁香個炸紫菜好脆好香紫菜味 就咁食都有食唔停口嘅感覺將生牛肉同海膽放喺炸紫菜上面 食落口口感好正又脆又林咁同埋各樣食材嘅味都唔會搶咗其他嘅味道呢個白切肉有驚喜!佢個樣好似平平無奇咁 但真係好好食個肉好林 好香麻油味 而且都醃得好夠味 又唔會鞋sap sap啲肉同肥嘅部份好均勻另一個種點係d菜好好

一行入去就係reception位置

韓式生牛肉 Yukwe

將生牛肉同海膽放喺炸紫菜上面 食落口口感好正
又脆又林咁
同埋各樣食材嘅味都唔會搶咗其他嘅味道

呢個白切肉有驚喜!
佢個樣好似平平無奇咁 但真係好好食

啲肉同肥嘅部份好均勻
另一個種點係d菜好好好新鮮 好大片 小編勁開心!
白切肉 Suyuk

旁邊係用嚟包白切肉嘅配料
都係d辣蘿蔔絲 韭菜 等等
怕辣嘅朋友要包少d

跟白切肉有2個醬
近d嘅係白蝦醬 係幾特別嘅 不過對小編嚟講有d咸 同行朋友覺得無咩問題 可能係d海鮮嘅咸味
遠d嘅係一般食韓國嘢嘅大醬

包埋一齊食好滿足

繼續食肉!
因為同行朋友鍾意食牛扒 所以叫咗嚟試下
呢個係肉眼扒 烤得好香 5-7成熟左右 平時鍾意食3-5成熟嘅小編覺得呢個都好好食呀!
個扒好林 完全唔韌 好正

牛味都好夠 薄薄地咁好好食
下面係泡菜同薯蓉 可以夾埋扒一齊食 唔洗咁溜 又有d嘢餸下口咁~
肉眼 Galbissal Seuteike

比大家睇埋入面

喺其他人嘅食評見到醬油蟹個樣好靚好吸引 所以叫埋嚟試
個蟹好新鮮呀
嚟到凍冰冰咁 好正!
下面d䜴油係甜甜地 亦都唔會太咸
點蟹食同撈飯 一流!
呢個仲跟咗個紫菜比我地包 好得意
醬油蟹飯 Gangjang Gejang Bap

小編同朋友兩個人食咗好多嘢 好滿足
我地坐outside 幾 chill 飲下酒吹下水 仲有咁多美食 兩個都食得好開心
喺銅鑼灣有呢間韓國嘢食選擇都幾好 坐得好舒服 行完街好攰都唔怕啦~
總括嚟講呢度嘢食一流 食材新鮮 質素都好高
呢度service都幾好 員工都殷勤