2022-10-23 92 瀏覽
要到中央圖書館睇書做資料搜集, 精神跌到低點, 係時候要補充體力.唔想行返去銅鑼灣果邊, 就隨意響附近搵食. 呢間cafe望落唔錯, 一於試下. 好彩未到食飯繁忙時間, 所以唔洗排隊直入.味噌蟹膏甲羅燒日本燴飯呢度既燴飯係用100%日本產米, 飯既味道帶微辣, 如果加埋味噌蟹膏一齊食, 蟹膏既鮮飯既辣, 又達至另一層次, 食落更加開胃.食完個開胃飯更加想食野, 所以要多個甜品獎勵下自己.棉花糖山配朱古力OREO加意大利雪糕滿滿既棉花糖鋪滿整塊麵包, 再加上OREO餅碎, 邪惡感十足. 雖然好邪惡, 但係幾樣配料加埋一齊食, 又唔係想像中咁甜, 可能呢款意大利雪糕味道較清新, 可以中和一下.就係咁我享受左寧靜既一餐, 嘆下咖啡, 聽下餐廳入面既日文歌, 成個人又有返動力繼續衝.

味噌蟹膏甲羅燒日本燴飯

食完個開胃飯更加想食野, 所以要多個甜品獎勵下自己.

棉花糖山配朱古力OREO加意大利雪糕