餐廳: 鳥居居酒屋
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2022-12-04 1051 瀏覽
今日放假約咗朋友去銅鑼灣吃 Lunch。聽說近sogo隔離樓上有間吃串燒唔錯嘅居酒屋。居酒屋環境好有日式嘅感覺。餐牌有好多種類嘅定食,我就叫咗兩款定食有極尚六本同埋溫泉蛋燒鳥定食。前菜 麻醬豆腐同蕃茄。茶碗蒸啲蛋好滑同埋有啲冬菇味口感非常豐富。麵豉湯啲湯唔會好鹹所以味到好適中,而且還有蜆令到啲湯更有鮮味。極尚六本有鵝肛,銀雪魚,蕯摩雞翼,鹽燒牛肉 ,露筍豬肉卷和冬菇。蕯摩雞翼雞肉好滑外面好脆,燒得非常不錯。鹽燒牛肉,牛肉好新鮮燒得唔會非常熟,而且鹽燒味和牛肉串燒非常適合。冬菇吃落會太硬燒嘅時間非常恰當。銀雪魚外面塊皮好脆,一吃即溶化,而且魚肉非常新鮮。鵝肝外脆內嫰入口溶化,而且還有香濃 鵝油味。露筍豬肉卷啲豬肉唔會太韌,而且配埋爽脆露筍吃簡直係絕配。溫泉蛋燒了定食有雞翼,雞肉大葱,冬菇,西京鲇魚還有溫泉蛋飯。雞肉大蔥啲雞肉好嫩而雞皮燒得好脆,配埋大蔥一齊吃感覺唔會太油膩。西京鲇魚,魚肉好滑而且燒得好香入口即溶。吃埋熱辣辣溫泉蛋飯。
今日放假約咗朋友去銅鑼灣吃 Lunch。

聽說近sogo隔離樓上有間吃串燒唔錯嘅居酒屋。

居酒屋環境好有日式嘅感覺。

前菜
麻醬豆腐同蕃茄。
茶碗蒸啲蛋好滑同埋有啲冬菇味口感非常豐富。

極尚六本
有鵝肛,銀雪魚,蕯摩雞翼,鹽燒牛肉 ,露筍豬肉卷和冬菇。

蕯摩雞翼雞肉好滑外面好脆,燒得非常不錯。
冬菇吃落會太硬燒嘅時間非常恰當。
銀雪魚外面塊皮好脆,一吃即溶化,而且魚肉非常新鮮。
鵝肝外脆內嫰入口溶化,而且還有香濃 鵝油味。

露筍豬肉卷啲豬肉唔會太韌,而且配埋爽脆露筍吃簡直係絕配。

溫泉蛋燒了定食
有雞翼,雞肉大葱,冬菇,西京鲇魚還有溫泉蛋飯。

西京鲇魚,魚肉好滑而且燒得好香入口即溶。

吃埋熱辣辣溫泉蛋飯。

2022-11-29