餐廳: 鮨逸
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-12-15 32 瀏覽
呢間廚師發辦真係性價比好高😃呢個價錢可以食到25品,特別推介佢哋有原隻新鮮龍蝦😋好正啊!!! 逸 $1580@松葉蟹肉加沖繩水雲酸酸甜甜易入口,加上清甜蟹肉。北海道產磯粒貝質感嫩滑有咬口,吸收晒醬汁嘅香味。鮟鱇魚肝 大大片鮟鱇魚肝口感滑嫩細滑入口即化😋鱈魚白子白子咬落去好香入口柔滑順口,味道鮮甜✨沖繩產海葡萄清清地令白子味道更出,另外配上醋、蘿蔔蓉調味。海鱸魚薄切 白身魚味道清,入面捲住鮮甜十足嘅海膽豆腐,整得好靚好吸引。北海道北寄貝非常之新鮮,因為上枱嘅時候仲係識得郁!龍蝦刺身龍蝦刺身好嫩,有少少甜甜的味道,咬落爽甜,加少少豉油已經好好味,師傅話佢個蝦頭仲會拎去熬湯俾我哋飲!鯛魚鯛魚係上等魚嚟㗎,上面加咗少少鹽調味。赤貝師傅即場拍一下令肉質收縮更爽,證明真係好新鮮!深海池魚包蟹膏豆腐一向超鍾意食深海池魚,因為佢油脂豐富😆 有白身魚嘅爽口又重油香。鰤魚成年油甘魚😀魚肉嫩滑油份重! 就咁食已經好正!令和怪物 生蠔中size~口感偏軟身,重海水味感覺正。喜知次輕輕火炙,魚皮燒至微焦,入口有焦香肉質緊實。吞拿魚腦天矜貴又肥美嘅部份,成條魚100幾公斤先得幾片,係吞拿魚嘅天靈蓋🫢吞拿魚赤身馬糞

松葉蟹肉加沖繩水雲
酸酸甜甜易入口,加上清甜蟹肉。

北海道產磯粒貝
質感嫩滑有咬口,吸收晒醬汁嘅香味。

鮟鱇魚肝
大大片鮟鱇魚肝口感滑嫩細滑入口即化😋

鱈魚白子

海鱸魚薄切
白身魚味道清,入面捲住鮮甜十足嘅海膽豆腐,整得好靚好吸引。

北海道北寄貝
非常之新鮮,因為上枱嘅時候仲係識得郁!

龍蝦刺身

鯛魚
鯛魚係上等魚嚟㗎,上面加咗少少鹽調味。

赤貝
師傅即場拍一下令肉質收縮更爽,證明真係好新鮮!

深海池魚包蟹膏豆腐

鰤魚
成年油甘魚😀魚肉嫩滑油份重! 就咁食已經好正!

令和怪物 生蠔
中size~口感偏軟身,重海水味感覺正。

喜知次
輕輕火炙,魚皮燒至微焦,入口有焦香肉質緊實。

吞拿魚腦天

吞拿魚赤身馬糞海膽蘿蔔苗
兩樣極品吞拿魚同海膽做配搭😇諗吓都知好食,平時好少食到蘿蔔苗,食落勁香羅蔔味,有少少澀又幾得意。

吞拿魚蓉海膽
超鍾意呢個,用最中餅夾吞拿魚蓉、海蓉、魚子醬、三文魚子,淨係睇到食材已經知道好食,最中餅脆脆口感咬開就有軟滑海膽!

蟹膏鮑魚
蟹膏好濃好香唔會太鹹,今日師傅比咗好多醬,好正!

甘鯛立鱗燒
肉質特嫩,先將魚鱗一面炸脆,再以滾油淋上魚肉,咁樣件魚肉就唔會熟過龍,又食到佢脆脆嘅鱗片😀

拖羅
最緊要夠肥,充滿油香

花咲蟹
啖啖肉啖啖清甜 😀花咲蟹本身係全身刺,好難拆肉~辛苦晒師傅

白海膽
新鮮海膽,放喺鱈魚乾上面,加咗少少淡雪鹽令鮮味更出,入口香軟。

布丁蛋
江戶前做法,代表呢餐要結束。

龍蝦慕茸菇清湯
師傅拎咗頭先個龍蝦頭攞去熬湯,仲有成個龍蝦頭喺度😋加少少慕容菇已經足夠提鮮。

赤肉蜜瓜+十勝紅豆咖啡杏仁雪糕
蜜瓜好甜😛