2023-11-19 43 瀏覽
🥯食物方面Lunch set menu:3樣前菜、松葉蟹肉茶碗蒸、獅魚刺身、10款壽司、秋刀魚磯邊卷、素麵清湯同一球海鹽雪糕。整體食物評價:★ ★ ★ ★ ★整體食物味道都好新鮮,食落都會有種鮮甜既感覺🤤。服務態度:★ ★ ★ ★ ★師傅會好細心show 原條魚同埋講解每件魚生既品種同來源地,令客人會有種用膳享受既感覺。環境氣氛:★ ★ ★ ★ ★ 環境設計係以淺木色既顏色為主調,都好有去到日本既感覺!前菜:汁煮黑梅貝番茄係超甜🤩,係唔同平時既番茄!而黑梅貝係螺肉,螺肉用清酒煮過,所以唔會腥😌。鹽燒日本太刀魚太刀魚肉質嫩滑,而且好香濃魚油味道😆。而且魚係配上桔仔汁唔係檸檬汁,令到味道更香又唔會有檸檬既酸味。清酒煮文蛤日本蜆個size係比平時大好多😂,加上用清酒煮蜆肉更加嫩滑松葉蟹肉茶碗蒸茶碗蒸既蒸蛋比平常實而嫩滑,唔會咁容易散☺️。另外味道因為有松葉蟹肉既加持,令到蒸蛋既味道更鮮甜🤩。主打秋季菜式:秋刀魚磯邊卷秋刀魚生再配埋紫蘇葉同茗荷,令到口感會更多層次😝。獅魚刺身餐廳會將烏魚籽磨碎係刺身上面,令到味道有種鹹香😎。壽司:白蝦北海道活帶子真鯛北寄貝地金目鯛赤貝剝皮魚中拖羅赤鯥海膽不得不提
🥯食物方面
Lunch set menu:

整體食物評價:★ ★ ★ ★ ★
整體食物味道都好新鮮,食落都會有種鮮甜既感覺🤤。

服務態度:★ ★ ★ ★ ★

環境氣氛:★ ★ ★ ★ ★
環境設計係以淺木色既顏色為主調,都好有去到日本既感覺!

前菜:
汁煮黑梅貝

鹽燒日本太刀魚

清酒煮文蛤
日本蜆個size係比平時大好多😂,加上用清酒煮蜆肉更加嫩滑

松葉蟹肉茶碗蒸

主打秋季菜式:

秋刀魚磯邊卷
秋刀魚生再配埋紫蘇葉同茗荷,令到口感會更多層次😝。

獅魚刺身
餐廳會將烏魚籽磨碎係刺身上面,令到味道有種鹹香😎。

壽司

剝皮魚

中拖羅
赤鯥

海膽
不得不提佢嘅海膽真係超新鮮味道係非常之甜美🤤。

素麵清湯

甜品