2016-10-23 239 瀏覽
六夫人之前見到綠色果碟蝴蝶粉已經好想試,上到黎先知,宜家暫停供應。不過唔食唔知,飼說又點止一味出色嘅菜色呢,今次試左波菜汁意粉同carbonara。講真,呢度咩都好好食,連送嘅果個面包仔都好香脆,睇得出老闆真係好用心,絶對無hea貨。我揀左南瓜湯,好味過台灣飲果d,令本夫人好想學起黎番屋企瘋狂咁煮嘅衝動。六夫人點嘅波菜汁意粉,食落岩岩好,唔太濃又唔會太清,波菜嘅味,令人一口接一口,係咁食唔停。carbonara嘅汁好濃郁,好有芝士味,味較濃,份工量都幾多,唔似外邊汁淡且小。難搞嘅六大爺最後竟然食清光。不得不提,呢度意粉嘅軟硬度,係我食過咁多cafe以黎,掌握得最好。本身仲想試下鬆餅或者手工麵包,但由於太好味食得太飽,一切都留待下一次再次造訪。

2016-10-22