餐廳: 韓大叔大排檔
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-04-04 28 瀏覽
同朋友去完銅鑼灣Shopping,大家都想食韓國野,於是上網揾下邊間正先,搵到呢間剛新開無耐,見啲相同價錢轉抵,去試下先.......韓大叔大排檔係銅鑼灣登龍街28號永光中心樓上,佈置還原韓國大排檔風,坐得幾舒服,枱面放滿韓國調味料。菜式幾多樣化,醬油系列、煎餅、炸雞、熱湯、炒年糕,飲品有各款真露,水果梳打,果汁等。店員先送上韓風前菜 (辣豆芽,海帶, 泡菜),之後向我地推介各款美食。我地款款都想食,揀左好多款啊😁!..🍽阿豬媽炒年糕 $78韓國大排檔風味,配合韓國甜辣醬入口香辣惹味,年糕size大小剛好,口感煙韌..🍽原味炸雞*半份 $98炸雞係必點的韓國菜,半份份量足2人分享,外皮炸得好香脆,肉質夠嫩,配上甜辣及芥末醬,好滋味。..🍽芝士泡菜煎餅 $78煎餅有鮮菇、濃厚芝士,泡菜,外脆內軟,點辣味魚露,滋味倍增。..🍽 泡菜海鮮豆腐湯 $98鍋仔細細,原來好足料,熱辣辣,泡菜湯底,滿滿的海鮮食材,青口/鮮蝦/豆腐/魷魚,微辣湯底用來做泡飯也不錯。..🍽韓大叔醬油拼盤$388喜歡食醬油刺身系列係必點這菜式!1個拼盤有齊醬油鮑魚、醬油蝦及醬油蟹,及雞蛋。食材新鮮,醬油醃得夠入味,將蟹糕

🍽阿豬媽炒年糕 $78
韓國大排檔風味,配合韓國甜辣醬
入口香辣惹味,年糕size大小剛好,口感煙韌
🍽原味炸雞*半份 $98
🍽芝士泡菜煎餅 $78
🍽 泡菜海鮮豆腐湯 $98
🍽韓大叔醬油拼盤$388
喜歡食醬油刺身系列係必點這菜式!1個拼盤有齊醬油鮑魚、醬油蝦及醬油蟹,及雞蛋。食材新鮮,醬油醃得夠入味,將蟹糕拌紫菜飯就最正,鮮味無窮!
🍽韓大叔牛肉水冷麵
韓國冷麵係我食韓國菜必點菜。尤其喺夏天,喜歡食冰涼又煙煙靭靭嘅蕎麥冷麵,麵汁微咸,味道剛好,呢個仲有好入味嘅牛肉添!
🍹飲品揀左荔枝梳打及芒果梳打
各$38
果味清新,是韓式炸物的完美配搭飲品。
只要成為Storellet會員
就可以喺旗下餐廳韓大叔大排檔