2020-10-11 82 瀏覽
今日決定對自己好d,食餐好啲嘅午餐。嚟到銅鑼灣呢間日本餐廳豪一豪。知道呢間餐廳係出名日式火鍋,但係好可惜午餐時段係冇得食火鍋,唯有要個差唔多既迷你黑毛和牛壽喜燒定食止住打邊爐癮先。所有set lunch都包括前菜螺肉,沙律,茶碗蒸。食完之後,好快我嘅主菜就黎到啦。鍋入面有主角煮到大概七成熟嘅黑毛和牛片,唔同嘅蔬菜例如娃娃菜,紅蘿蔔,冬菇,豆腐同京蔥等等。和牛牛味勁濃,而且肥瘦適中,加埋煮到半熟既蛋黃做汁,送飯一流!當我食完準備埋單之際,侍應竟然拎咗個非常吸睛嘅甜品過嚟,係好耐都冇見過嘅水信玄餅呀!本來以為呢啲嘢食都係比女仔影吓相,唔會好食。估唔到食落口感又幾特別,個黑糖漿甜味適中,加埋黃豆粉,係久違嘅味道!

所有set lunch都包括前菜螺肉,沙律,茶碗蒸。