2018-07-06 113 瀏覽
期待咗呢間舖好耐,都預咗佢會比大陸貴,所以都照去試。中午時段嚟,原本以為會好似大陸咁排長龍,早早book咗枱。點知嚟到竟然見坐唔滿。當下已經諗係米有啲伏伏哋...先講佢個環境。裝修得唔錯,好過大陸啲串串舖好多。不過佢個設計係有問題:間舖中間有一棟矮牆將舖分成兩個區域,我哋坐喺靠門口(lift)呢邊。串串擺喺入邊(靠窗)。兩個區域只可以喺矮牆嘅兩邊通過,中間係行唔到嘅。即係話我哋要去攞串串一定要經過收銀枱,而收銀枱通常有好多人逼喺度稱串串啊,畀錢啊之類(而且唔知點解佢哋服務員好鍾意聚集喺收銀附近)。每次行過都好似喺樓下行緊街咁,非常唔方便,尤其係當你捧住一盤嘢嗰陣。再講佢啲服務。內地嘅餐廳,除咗海底撈,你都唔會expect佢啲服務好得去邊。雖然係咁,都唔代表你啲服務員可以喺度行行企企,見你唔到,加嘢漏單。我哋都唔知係咪唔好彩,樣樣試齊。跟住就食嘢啦。叫咗菇菌鴛鴦。辣嗰邊都幾油幾辣,係幾正宗,而且辣鍋越煮越辣。菇菌嗰邊就一般,正常。原本我哋想食啲串串又叫啲打邊爐嘅嘢,點知個服務員自己無落單都唔知。鑑於時間關係,唯有齋食串串。招牌小郡肝係幾好味,爽滑。香菜牛肉同包住舊辣椒嗰隻牛肉都幾好。其他
期待咗呢間舖好耐,都預咗佢會比大陸貴,所以都照去試。

跟住就食嘢啦。叫咗菇菌鴛鴦。辣嗰邊都幾油幾辣,係幾正宗,而且辣鍋越煮越辣。菇菌嗰邊就一般,正常。原本我哋想食啲串串又叫啲打邊爐嘅嘢,點知個服務員自己無落單都唔知。鑑於時間關係,唯有齋食串串。招牌小郡肝係幾好味,爽滑。香菜牛肉同包住舊辣椒嗰隻牛肉都幾好。其他就一般般啦。

食完稱簽。75/100g。平時都無乜概念,點知我哋兩個人齋串串就食咗$450!再加埋湯底,茶水,調味料,計計埋要$75x!八折咗都要實收$605!哇!真心接受唔到lor。呢個價錢,都夠三個人喺海底撈食個lunch啦,何況我哋兩個女仔都未係食得飽。

總結嚟講,咁嘅價錢同服務,真係未必會再嚟。
2018-07-06
  • 小郡肝