2011-09-24 5 瀏覽
今晚又兩支弓去老銅食飯。其實好多地方都食過,有點悶,所以大蚊提議去黃金廣場試試看。入到去唔知食乜好,所以就揀了豚組貪佢食豬扒夠穩陣。我点了炸極黑豬,而大蚊就揀了炸蘋果豬扒。不消一會,我們的豬扒就送到了。我落了梅汁落生菜裏,滿心歡喜地送進咀裏。梅汁比我以往食開的酸,冇乜胃口的人食佐當堂醒胃。極黑豬第一啖食落口都ok嘅,可能之前個口酸氣重係個口腔度陪迴,第二三口就見真章。其實如果要分開評論件豬扒,面嗰塊友係ok㗎,但如果大家好似我咁挑起塊皮剩係食入面塊肉,你就會發覺舊肉好似完全冇調味過,一丁點味道也沒有。我食了兩啖後都唔知應唔應該為了肚餓而繼續難為自己繼續食落去。反之,大蚊話佢嗰件蘋果豬扒ok喎,但我自己就覺得味道怪怪。

反之,大蚊話佢嗰件蘋果豬扒ok喎,但我自己就覺得味道怪怪。

2011-09-18