2020-11-18 111 瀏覽
最中意食蕃茄既我,講左咁耐終於黎到銅鑼灣呢個蕃茄仔,我地係平日晏就12:20pm 到左,因為間鋪頭比較細加上係放lunch 既時間關係,所以都等左大概半個鐘頭位先入到去 ! 每枱都有QR code ,可以直接落餐,非常方便佢既蕃茄湯非常濃郁,感覺到係用新鮮既蕃茄熬出黎,唔會有食罐頭蕃茄湯嗰隻假嘅蕃茄味👍🏻👍🏻👍🏻可以自己選擇麵類同埋追唔同配菜,而且份量十足,下次一定會再encore 😋😋1️⃣ 豚三寶 (豬扒、豬手粒、豚肉片)🍜. $78 想食豬🐖,但又有啲貪心咩都想試下,所以就叫佢呢個豚三寶,佢有唔同麵底可以簡既,咁今次就簡左刀削麵😜 值得一讚嘅係佢豬扒腌得恰到好處,唔會話太鹹,同埋佢嘅肉汁都比較淋,不會太韌,加上佢煎香左,但成個感覺唔會太油膩👍🏻 2️⃣ 牛魔王 (牛腱,牛肩) $78咁呢個麵我地就+$8 轉稻庭烏冬同埋追加左一份媽媽手工雲吞 😜. 牛腱都有四大塊,而且又厚切,而且夠牛味,非常足料👍🏻👍🏻👍🏻 湯底十分杰身,但非常好飲,我地都差唔多飲哂咁滯,而且飲完都冇口渴嘅感覺,所以推薦大家去食🍅🍅

1️⃣ 豚三寶 (豬扒、豬手粒、豚肉片)🍜. $78

2️⃣ 牛魔王 (牛腱,牛肩) $78

牛魔王 (牛腱,牛肩)
豚三寶 (豬扒、豬手粒、豚肉片)
2020-11-17
豚三寶 (豬扒、豬手粒、豚肉片)
  • 牛魔王