今晚中同聚會,幾個麻甩佬最啱就係去打邊爐選擇了這間據聞是全港首間一人一鍋蒸氣火鍋餐廳 - 船渦這間餐廳主打海鮮,餐廳有魚缸放置游水海鮮,非常新鮮生猛餐廳裝修別緻,座位以竹簾分隔,私隱度高,一人火鍋又得,多人聚會亦得而且環境好寛躺,坐得舒服自然食得開心今次我哋全部人都揀咗九品芝麻套餐 $258份量已經很足夠,亦可以享用多款海鮮,非常抵食打頭陣係青瓜蟹籽沙律和小食章魚燒沙律清甜開胃,章魚燒外脆內熱,可以食得出係即燒 主角海鮮拼盤包含多款海鮮,有白蜆、大蜆、貴妃蚌、鮮蝦、鮮魚片同鮑魚蜆無沙,鮮魚片爽,鮑魚彈牙,每款海鮮都食得出其鮮甜味蒸鍋有計時器,亦有每款食物的料理時間指引只要跟足指引,絕對不會蒸過火食完海鮮就到三寶丸及肉拼盤,除了海鮮新鮮,三寶丸最令我驚喜牛骨濃汁牛丸、薑汁皮蛋貢丸同招牌墨魚丸充滿肉汁,非常彈牙肉類我選擇了肥牛和雞腿肉,雞腿肉嫰滑,肥牛脂肪不算多,有濃厚牛肉味享用完肉類就到時蔬拼盤,有生菜、娃娃菜、冬菇、金針菇、南瓜同粟米,每款都不錯呢個套餐我另加 $28 揀左蟹膏蟹肉粥底有專人負責烹煮,濃濃蟹肉香甜,粥底綿密最後還雪糕糯米糍做甜品呢次食得非常飽足,食物質素高,服務好,坐得
今晚中同聚會,幾個麻甩佬最啱就係去打邊爐
選擇了這間據聞是全港首間一人一鍋蒸氣火鍋餐廳 - 船渦

這間餐廳主打海鮮,餐廳有魚缸放置游水海鮮,非常新鮮生猛
而且環境好寛躺,坐得舒服自然食得開心

今次我哋全部人都揀咗九品芝麻套餐 $258
份量已經很足夠,亦可以享用多款海鮮,非常抵食

打頭陣係青瓜蟹籽沙律和小食章魚燒
沙律清甜開胃,章魚燒外脆內熱,可以食得出係即燒

蜆無沙,鮮魚片爽,鮑魚彈牙,每款海鮮都食得出其鮮甜味

蒸鍋有計時器,亦有每款食物的料理時間指引
只要跟足指引,絕對不會蒸過火

食完海鮮就到三寶丸及肉拼盤,除了海鮮新鮮,三寶丸最令我驚喜
牛骨濃汁牛丸、薑汁皮蛋貢丸同招牌墨魚丸充滿肉汁,非常彈牙

呢個套餐我另加 $28 揀左蟹膏蟹肉粥底
有專人負責烹煮,濃濃蟹肉香甜,粥底綿密
最後還雪糕糯米糍做甜品

呢次食得非常飽足,食物質素高,服務好,坐得又舒適,不論一個人食又或朋友聚會都非常合適
有機會一定會再來
2024-04-17