2024-03-28 67 瀏覽
好耐冇食蒸氣鍋,今次揀左間位於銅鑼灣嘅《船渦》~呢間係一人一鍋嘅蒸氣鍋,想蒸乜先都自己話事,而且每張枱都有竹簾隔住,感覺好日式同埋夠哂有私人嘅感覺~手機落單,自己想叫邊個餐都得,就算係同行嘅朋友都可以選擇其他餐,唔洗一定要一模一樣,想食乜自己話事!而且每張枱都有指引唔同海鮮蒸幾耐,跟足時間就唔驚唔熟啦!我地今次叫左「內務總管」套餐,$328套餐包括沙律,吉列炸蠔,海鮮有7款,其中一款可揀蟶子皇/蟹(半隻),至於肉類揀左豚肉同埋美國肥牛,仲有三寶丸(牛骨濃汁牛丸,薑汁皮蛋貢丸,招牌墨魚丸),蔬菜拼盤同埋甜品~我想講....呢度啲海鮮真係好新鮮,直接係魚缸撈出黎 ,上到枱啲蜆都仲識郁,而且好正好鮮甜,最後仲有個粥底添,呢個餐真係食到好飽好飽!
好耐冇食蒸氣鍋,今次揀左間位於銅鑼灣嘅《船渦》~

我地今次叫左「內務總管」套餐,$328