2021-05-19 295 瀏覽
所以話Open rice你都咪話無乜用,行開行埋銅鑼灣,真係有時食嚟食去都係嗰幾味,由其係(男士們)兩支公,放Lunch食嘢唔會太講究,但又唔想食得太求其,Open Rice 嘅食評有時真係幫到手,打開search 下附近有乜食,見到今次呢間(稻埕飯店)台灣嘢啲相,食評同賣相又幾骨子,今日佛誔關係就響Open Ricebook 定位去試下,呢間舖頭位置響V point地庫,如果唔係有相睇,都唔會走落去食,幸好出品如圖片一模一樣,而且環境衞生,今日我12:15入去食,佛誔公衆假期,本應以為會比較人多,但出奇地人少,只見坐了四,五枱左右,不過人少對我反而係好事,疫情關系人少少食得安心啲嗎😋😉。重有呢度要手機落單,但scan完個QR code就發現一個問題,就係訊號好差load唔到個menu😅😅,地庫關係佢哋都知道出咗事,所以已經印咗個wifi密碼響落單要掃嘅QR code張紙度,要用佢店內嘅Wifi先得,話時話都好耐無試過出街食飯要借用人Wifi了😅,總括嚟講,食物滿意度10分滿分我會比8分,由其響相機食先嘅時代,起碼影相打卡食品賣相一流,大家行開登龍街雖然有好多食店比你揀,但呢間台灣飯店係值得一試嘅。

不夠。臭豆腐

紅燒鮑魚拌麵(加$10滷肉)

金銀蒜泥五花白肉

鹽酥豬排滷肉(台稉米)飯