2015-02-25 4601 瀏覽
年三十返半日, 所以出左cwb食lunch 後再去行花市, 買靚花之前要食飽飽~ 早一日book了lunch time 2 位, 餐廳位於世貿5樓, 要入左uniqlo女裝部後再按指示牌找, 很快會看到一個小入口, 告知訂位資料後上樓梯就到餐廳。我們被安排坐在最近走廊的位置, 浦坐下, 侍應立即為我們送上茶杯及一壺茶, 再放下set lunch menu。我地先order了一份炸雞定食($45)及刺身定食($98), 前菜先上, 是胡麻醬沙律及漬物坐在自然彩光的位置,一邊喝茶,一邊品嚐清新的胡麻醬沙律及漬物,一邊看著師傅準備食材,心情也變得期待~不消一回, 主菜都ready了~ 先來的是炸雞定食份量不少呢, 炸雞又香,夠熱,外脆内軟, 十個讚!再來的是刺身定食:一共有五款魚生,厚切,其中池魚極為出色,味道濃郁,油甘魚甘香油潤!其他魚生則一般,但以$98一客來說,已很不錯以上的定食均附味噌湯及白飯, 前者普通, 白飯略乾不消一會, 我們已把所有食物都掃光光! 由於心情好, 就自然食得多d, 所以...放大個胃, 多加一客壽司定食($98)丫唔該!壽司定食,一客有8件壽司加3件卷物, 壽司

胡麻醬沙律及漬物

不消一回, 主菜都ready了~
先來的是炸雞定食
炸雞定食:香,熱,外脆内軟
份量不少呢, 炸雞又香,夠熱,外脆内軟, 十個讚!

再來的是刺身定食:
刺身定食

以上的定食均附味噌湯及白飯, 前者普通, 白飯略乾

壽司定食
壽司定食,一客有8件壽司加3件卷物, 壽司的魚生很新鮮, 三文魚很肥美,可惜飯略硬,紫菜已軟, 扣少少分... 另外, 呢個定食係跟烏冬和沙律, 不錯吃呢~

話咁快食哂, 食飽飽再來杯飯後啡, 埋單就出發去買花~
餐茶:熱啡
熱啡,易入口,香滑,咖啡味不重, 幾好味道~
埋單$265, 已很飽足呢~
2015-02-18
胡麻醬沙律及漬物