2019-05-01 659 瀏覽
如果係銅鑼灣要搵一間好味,多小食選擇,服務好,坐得舒服,又CP值高的上海菜,我會首選王家沙裝修古式古香,最like佢D梳化位蟹粉小籠包我平時唔鐘意食普通小籠包,只愛吃蟹粉小籠包,王家沙呢款幾十蚊有5隻,其實蟹粉就冇乜,但蟹味重,配埋醋食就出現化學作用,美味加倍次次黎都必食。水晶肴肉又係my favorite 之一的食物。食過好多間唔同餐廳的水晶肴肉,呢間唔算最好味,但口感同味道的分數都有中上。皮蛋豆腐第一次食,個汁又杰又咸又集中曬一邊,攪到d豆腐一邊有味一邊冇味,皮蛋切到勁細粒,唯一係有肉鬆伴碟加分,下次唔會再試。火腿燉菜膽今日身體不適宜飲雞湯,又想飲湯,於是叫咗呢個菜膽湯,清清地,飲落應該冇乜味精,唔錯。黃金軟殼蟹四季豆味道ok,但由於係炸的關係,比傳統的黃金菜式油膩,咸蛋黃味不夠炒的重,亦冇左起沙的罪惡口感,個人偏愛某餐廳的邪惡黃金四季豆多d總結黎講,呢個飯堂水準穩定,食咁多次小食都冇點中伏,我會繼續番黎幫襯

裝修古式古香,最like佢D梳化位

蟹粉小籠包

蟹粉小龍包