餐廳: 牛角日本燒肉專門店 (皇室堡)
資訊:

餐廳: 牛角日本燒肉專門店 (皇室堡)
資訊:

休閑嘅端午節假期,黎到最後一日。去到皇室堡牛角嘆個午餐。話係午餐其實都兩點幾三點架啦。黃金時間呢間野呢就排長龍,所以就要呢啲時間先會嚟食啦。由於太肚餓呢,乜嘢肉都叫左一啲。例如牛舌啦、牛肋骨啦、然之後又嗌左一個金錢肚等等。其實比起我上一次嚟食嘅時候,食物水準都有輕微嘅下降。咁多樣嘢最記得都係牛舌架啦。又爽又好食又入味。喜愛食蔬菜同菌類嘅我呢,就叫咗翠肉瓜同埋鮮冬菇。因為未試過燒蔬菜,所以就試吓啦。點知原來如果就咁燒呢,就會乾爭爭嘅。所以大家記住燒蔬菜呢,一定要將個蔬菜整濕佢,例如點啲汁啊、或者倒啲汁係過瓜菜到。或者係燒個菇嗰時淋d汁上去。如果唔係呢燒濃晒,又乾爭爭。浪費食物。一啲都唔好食架啦。Service方面呢,有時㯲咗制呢都冇人理你。話晒幾百蚊食一餐唔係咁對我啊?有待改進啦。
休閑嘅端午節假期,黎到最後一日。
去到皇室堡牛角嘆個午餐。
話係午餐

其實都兩點幾三點架啦。

黃金時間呢間野呢就排長龍,所以就要呢啲時間先會嚟食啦。

由於太肚餓呢,乜嘢肉都叫左一啲。
例如牛舌啦、牛肋骨啦、然之後又嗌左一個金錢肚等等。
牛舌
其實比起我上一次嚟食嘅時候,
食物水準都有輕微嘅下降。

咁多樣嘢最記得都係牛舌架啦。
又爽又好食又入味。

點知原來如果就咁燒呢,就會乾爭爭嘅。

如果唔係呢燒濃晒,又乾爭爭。
浪費食物。一啲都唔好食架啦。

Service方面呢,有時㯲咗制呢都冇人理你。
話晒幾百蚊食一餐唔係咁對我啊?
有待改進啦。
牛舌