2020-07-13 129 瀏覽
登登~ 今次終於等到傳說中既牛大人啦~ 好在朋友早早去排隊,等班遲到大帝到埗就可以入得啦!今次試左鴛鴦湯底,麻辣+鳳梨雞~ 麻辣都幾夠味既,鳳梨雞出奇地唔錯,而且有大大隻雞脾係湯底入面,真係好足料~ 食得298 PACKAGE既,梗係一黎就試虐佢D肉先啦,M5和牛肩卷切得好薄,但卷埋就岩岩好一啖食晒,肉質唔算好彈牙但勝在脂肪同肉既比例好好,絕對唔會有果種好油膩或者好「鞋」既感覺!除此之外,佢係沙白都係好一流!未見過邊爐放題既海鮮係可以食到咁新鮮既海鮮,仲要係沙白喎!仲有其他邊爐例如丸類、菜、百頁等等都好好食~ 特別一提係佢D丸真係好多花款,大路至墨丸、牛丸、貢丸,罕見至竹炭海鮮包、芋頭豬肉丸等等都好好食~ 最後臨走前食返個甜品,除左哈根大師既雪糕杯之外,朋友仲嗌左個台中風味既仙草凍,據說真係同台中既差唔多,等我下次都要試試先
登登~ 今次終於等到傳說中既牛大人啦~
好在朋友早早去排隊,等班遲到大帝到埗就可以入得啦!