2020-03-11 78 瀏覽
好耐冇行銅鑼灣,發現登龍街呢度多咗好多食肆,而呢間燈籠滷味喺12:30lunch呢個時間竟然門口排晒隊,重點係:佢仲未開門!既然咁多捧場客,作為食盡天下無敵手的我,梗係要參與下啦!一坐低,俾佢周圍的裝修吸引了,全部都係七至八十年代poster ,仲有霓虹光管。點了師大組合 and 吃你滷味套餐,套餐入邊都包含咗指定菜式,如果唔鍾意可以選擇d 歺自由配搭。我同朋友一個點了王子麵,一個點了稻庭烏龍麵,兩者我較為喜歡王子麵,比較配合所有菜式,至於稻庭烏龍麵有咩咁特別?我淨係聞到d麵有烏龍味,其他真係冇乜特別。所有菜式都滷得入味,分量亦剛剛好!非常足夠!另外叫了個地瓜條及花枝丸作小食,地瓜條很鬆脆,配上樺鹽,非常出色。花枝丸可惜得兩粒,同圖片有四粒唔同嘅?😅想食多粒都唔得添⋯⋯飲料方面,桂圓紅棗茶很甜⋯⋯有點流,不過可能我呢幾日病咗,吃得比較清淡,所以今日食好多嘢都覺得比較濃烈。服務方面:侍應都好快手,人手充足,招呼周到,繼續保持👍🏻#燈籠滷味

既然咁多捧場客,作為食盡天下無敵手的我,梗係要參與下啦!

所有菜式都滷得入味,分量亦剛剛好!非常足夠!

服務方面:侍應都好快手,人手充足,招呼周到,繼續保持👍🏻

#燈籠滷味