餐廳: 漁獲浜燒
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2018-08-04 942 瀏覽
終於Happy Friday啦!辛苦左成個星期,梗係要去食餐好既!之前一直睇中左呢間的燒海鮮,今次可以食啦!當然啦,一定要飲番兩杯!老闆推介大吟釀:特製黑松露炙燒平目魚沙律:超香黑松露味,原本牛油果又好香,再夾埋入口即溶既平目魚,冇得彈!刺身盛合五款:有馬糞海膽、牡丹蝦、三文魚魚腩、吞拿魚、油甘魚,款款都好新鮮!特別係馬糞海膽,入口海膽味香濃,香溢滿口。牡丹蝦又大隻又彈牙又鮮甜,冇得頂!我哋另外叫咗條時日新鮮魚刺身,肉質同上面嘅刺身完全冇得比,呢條鮮魚刺身每一個位置的肉質都不同,由彈牙食到入口即溶,十分香嫩。鮮魚的魚骨仲可以揸完即食,十分鬆脆!食燒海鮮點可以少得甲羅燒,呢隻甲羅燒蟹膏豐富,加了一隻奄春蛋,上面仲放咗脆脆,增加口感!可能仲叫咗特上漁獲浜燒盛合:松葉蟹腳燒得剛好,蟹肉好香又濃味!鮑魚兩隻,第一次食燒鮑魚原來都可以咁好食!一啲都唔韌,反而係好QQ,仲香濃的鮑魚味!呢隻日式生蠔只需要燒一燒就可以食,因為放咗少少清酒,更調出生蠔嘅鮮味!又肥美又鮮甜,必食!的確係珍寶大蝦,有一隻碟咁大隻!呢隻蝦好新鮮又甜,連蝦頭都好多膏。牛油煮日式活帆立貝:實在太美味喇!呢隻帆立貝已經好新鮮好大隻

特製黑松露炙燒平目魚沙律:

鮮魚的魚骨仲可以揸完即食,十分鬆脆!

可能仲叫咗特上漁獲浜燒盛合:
松葉蟹腳燒得剛好,蟹肉好香又濃味!

牛油煮日式活帆立貝:
實在太美味喇!呢隻帆立貝已經好新鮮好大隻,剛攞出嚟嘅時候佢仲係識郁架!香滑之餘不失口感!

北寄貝亦都係我其中推介之一,第一次食用清酒煮的北寄貝,再加上一啲獨特的醬汁,好好食!